Передплата 2024 «Добра кухня»

Донецькі вівці переїхали на Волинь

Привіз вовнастих особин спеціальною вантажів­кою

Володимир Альохін господарював у селі Павлівці на Донеччині, де зараз тривають бої. Його отара налічувала 520 овець. Однак під час мінометного обстрілу понад 100 голів загинуло. Решту вцілілих тварин чоловік узявся рятувати.

Спочатку гнав їх понад 50 км до села Новоселів­ки. Там попросив у знайо­мого фермера тимчасовий дах для своїх підопічних. Сам же за той час активно шукав надійні­шого прихистку.

Знайшов місце аж у проти­лежному куточку країни — на Волині. Сюди привіз вовнастих особин спеціальною вантажів­кою. Оселився у селі Новоставі, де таких же тварин тримає міс­цевий ґазда Василь Мельник. Нині всі вівці пасуться в одному стаді.

«Я запропонував йому пе­реїхати — каже пан Мельник. — Донеччанин довго вагався, спочатку навіть відмовлявся пускатися у таку далеку дорогу. Але ми допомогли з транспор­том, відтак проблема виріши­лася.

Володимир дуже працьови­тий і відповідальний. Не зали­шив власних тварин у біді. А ще важливо — він горою стоїть за Україну. З росіянами не захотів жити — тож прибув до нас".

Випасати отару допомагають двоє собак вівчарської породи бордер-колі - Люся і Рошен. Їх пан переселенець теж привіз із Донбасу. Тепер має чудових по­мічників.

За словами Володимира Альохіна, умови утримання для овець, виведених у гірській міс­цевості, хороші. На пасовищі є багато зелені та протічна вода. Водночас, на його думку, клімат західного регіону занадто воло­гий. Тож деякі тварини підхопи­ли грибок і навіть кульгають.

Та допоки триває війна, жи­тель шахтарського краю зали­шатиметься на Волині. Оби­два чоловіки хазяйнуватимуть спільно. Домовилися навесні увесь приплід поділити порівну.

Схожі новини