Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мексиці війт одружився з... крокодилихою

«Гірко!» на весіллі не вигукували. Але зубасту «молоду» у вельоні цілували

Про таке одруження ви, мабуть, ще не чули. Мексиканець Г’юго Соса, війт одного із рибальських селищ на півдні Мексики, справив незвичне весілля. Його обраницею стала семирічна... самка алігатора. На забаву збіглося все село. А відеозвіт про цей “шлюб” переглянули сотні тисяч любителів екзотики не лише у Латинській Америці.

Якщо думаєте, що сіль­ський голова збожеволів, то помиляєтеся. Одружувати­ся з алігаторами – давня тра­диція місцевості Сан-Педро-Уамелула. У такий спосіб мексиканці задобрюють при­роду, щоб вона дарувала ба­гато урожайних для їхніх по­лів дощів, щоб примножувала рибу в їхніх водоймах...

Під час виконання цього ри­туалу крокодилиха виконувала роль божества, яке треба задо­брити. Називали її принцесою. “Молоду” одягли у білу весіль­ну сукню, почепили їй вельон-фату. Щоб вона добре почува­лася і не потерпала від спеки, чоловіки обмахували рептилію капелюхами. А ще танцювали довкола неї, співали.

Як і на кожному весіллі, був “танець молодят” і публіч­ний поцілунок новоспеченої пари. Під захоплені вигуки гос­тей представник влади цмок­нув свою обраницю. Щоправ­да, щоб запобігти трагічним наслідкам, пащу “молодої” за­вбачливо перев’язали міцними мотузками...

“Шлюбної ночі” у цих моло­дят не було. Після весільної це­ремонії крокодилиху відпусти­ли у рідні плеса. А наступного року війтові, який в інтересах громади знову “одружувати­меться” з алігаторкою, підбе­руть іншу “наречену”.

Схожі новини