Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кошти для воїнів допомагають збирати... видри

За пожертви для звірят нашим бійцям придбали дрони

Сотні любителів видр в усьому світі взялися допомагати захисникам України. А закликав їх це робити власник симпатичних звіряток (він же – волонтер) із псевдо Лео, який живе на острові Балі.

Ще донедавна господар видр (українець за національ­ністю) жив розміреним ком­фортним життям. Переймався своїми вихованками Хейзл і Пу­шан, розповідав про їхнє життя на спеціальній сторінці в Інста­грамі – як вони їдять, купають­ся, веселяться, а часом і сплять в одному ліжку з Лео. Новини про будні цих риболовців за мі­сяць переглядало до двох міль­йонів людей.

Так було до 24 лютого, коли росія своєю армадою вдер­лася в Україну. Лео вирішив, що має якось допомогти своїм співвітчизникам. І зробив це з допомогою видр! На їхній сто­рінці в Інстаграмі поширював інформацію про війну, закли­кав західні країни до солідар­ності зі своїм народом, збирав гуманітарну допомогу, кошти для фронту. Серед жертводав­ців було багато любителів при­роди. Лео каже, загальну суму цієї допомоги підрахувати важ­ко, йдеться про десятки тисяч доларів. А гуманітарка від при­хильників Хейзл і Пушан в Аме­риці надходила цілими фурами.

Такий плакат надрукував на сторінці видр в Інстаграмі власник звірят Лео.
Такий плакат надрукував на сторінці видр в Інстаграмі власник звірят Лео.

Звірята з острова Балі без­посередньо причетні до мате­ріального забезпечення одно­го з підрозділів Збройних сил України. “На прохання” видр, добрі люди з усього світу слали нашим воїнам амуніцію і дрони. Допомога була суттєвою. Наші бійці опублікували спеціаль­не відеозвернення, в якому дя­кують Лео, Хейзл і Пушан за ці важливі посилки. “Ваша допо­мога надзвичайно важлива для всіх нас. Ми обов’язково пере­можемо!” – заявили воїни зга­даного підрозділу.

Схожі новини