Передплата 2024 «Добра кухня»

Маленькі волонтерки продають власні малюнки, щоб підтримати воїнів-саперів

Кошти на українську армію діти збирають, продаючи на вулицях Самбора власні малюнки...

Історія із самбірськими молодятами-добродійниками Оленкою та Олегом, які віддали на потреби Збройних сил України подаровані їм на весіллі 100 тисяч гривень (про це “Високий Замок” розповідав 7 червня) знайшла своїх послідовників. Ними виявилися двоюрідні сестрички Яринка та Настя.

Ці маленькі школярки (8 і 10 років) перебувають у бабусі на канікулах. Якось пані Оксана розповіла їм про благодійний вчинок молодого подружжя. Дівчатка надихнулися їхнім прикладом і вирішили також стати волонтерами, щоб допомагати захисникам України.

Старша, Яринка, навчається у художній школі, тож ідея, як саме це зробити, з’явилася миттєво. Взяла із Настею олівці, папір і почали малювати — гілку калини, карту України. Зробили відбитки власних рук і розфарбували їх у синьо-жовті барви, доповнили малюнки патріотичними гаслами. А потім вийшли із цими роботами на самбірські вулиці.

Жителі Самбора охоче розкуповували малюнки юних волонтерок
Жителі Самбора охоче розкуповували малюнки юних волонтерок

Люди схвально сприйняли ініціативу дівчаток, щедро розплачувалися за виконані ними малюнки. Були такі, що не пошкодували 200-гривневої купюри. Під кінець першого дня акції маленькі волонтери зібрали 1020 гривень і у супроводі бабусі принесли їх у місцеве відділення банку “Львів”. Керівниця цієї філії Галина Котик радо зустріла маленьких активісток (спочатку подумала, що то - сім’я вимушених переселенців) і запропонувала їм на вибір рахунки, на які можна вносити пожертви. Коли гості дізналися, що серед них є благодійний фонд «Вільна земля», кошти з якого скеровують на допомогу у розмінуванні деокупованих територій, то вирішили передати свій “заробіток” саме туди. Зробили це невипадково: батько Яринки служить сапером…

Чек, який підтверджує, що зібрані пожертви діти передали БФ “Вільна земля”
Чек, який підтверджує, що зібрані пожертви діти передали БФ “Вільна земля”

Щоб підтримати благородний вчинок школярок, патріотичний малюнок юних волонтерок придбала і керівниця банку. Як потім розповіла бабуся Оксана, пані Галина виявилася легкою на руку: того дня юним волонтеркам вдалося зібрати ще 500 грн.

- Коли я дізналася про ініціативу цих дівчаток, то на очах виступили сльози, - розповіла кореспонденту “Високого Замку” Галина Котик. - Ми недаремно живемо — якщо у нас є такі бабусі і такі дітки...

Схожі новини