Передплата 2024 «Добра кухня»

Аби врятувати новонароджену соню, відмовилися зрізати дерево

Щоб не сталося цієї трагедії, робітники не стали валити трухляве дерево, в якому мешкала соня зі своїм дитинчам

У лісівників гаряча пора: вони насаджують нові ліси, готують площі під них, прибирають попсуті негодою і шкідниками дерева. Одне з них, яке запланували спиляти, зрізати все ж відмовилися - щоб врятувати інше життя…

Під час роботи в урочищі неподалік передмістя Бережан — селища Рай - працівники лісу разом із лісником Михайлом Ліхтарчиком помітили, як з дупла старої вільхи, яку збиралися прибрати, вискочив переляканий звірок. Йдеться про невеличкого, схожого на сіру мінібілку чи велику мишу гризуна з пухнастим хвостом, якого називають сонею (інші назви — вовчок, кашавка). Він харчується здебільшого ягодами, комахами, а жити забирається навіть у людські житла.

Підійшли лісівники ближче - і у ложі вільхи побачили мініатюрного, скрученого у калачик (мабуть, недавно народженого, а тому зовсім безпорадного) малюка цієї соні. Було зрозуміло: без маминого молока і тепла він не виживе... Щоб не сталося цієї трагедії, робітники не стали валити трухляве дерево, в якому мешкала соня зі своїм дитинчам. Сподіваються: після пережитого стресу турботлива мама повернеться до житла у вільсі і продовжить опікуватися своєю крихіткою.

Читайте також: Горилі-ювілярці презентували торт

Схожі новини