Передплата 2024 ВЗ

На Фермерському ярмарку на площі Ринок варили міцну «військову каву»

У суботу, 16 квітня, на площі Ринок запрацював традиційний Фермерський ярмарок

Він був просякнутий ароматом кави: тут варять спеціальну міцну каву для наших мужніх військових. Бариста Вадим Грановський каже, що його кава - це подвійне еспресо і кава в джезві в одному горнятку. Виходить міцна, насичена кава, яка смакує захисникам України.

«Львів по праву вважається кавовою столицею України, тому презентація рецепту Ukrainer-кави відбулася саме тут. Ідея нового рецепту кави належить студентам Національної академії СБУ, ініціативу її виготовлення підтримав відомий кухар Євген Клопотенко», – розповіла «ВЗ» керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

«Маємо робити все, що допоможе перемоги у цій війні, - сказав під час відкриття ярмарку голова Львівської ОТГ Андрій Садовий. - Ось тут хлопці готують каву і всі кошти передають на ЗСУ. Всі підприємці, що є на ярмарку, допомагають армії».

На ярмарку кавою пригощали від усіх охочих. У скриньку для добровільних пожертв можна було дати «чайові», ці гроші перерахують для потреб військових.

... Попри дощову погоду, атмосфера на ярмарку була передсвятковою. Я теж вирішила трохи закупитися на свята. Львів‘яни активно купували продукти, бо завтра - Вербна неділя. Серед покупців були і переселенці та іноземці, які з першого дня повномасштабного вторгнення рф (24 лютого) працюють у Львові. Зауважила, іноземці торгувалися з продавцями крафтових продуктів. Але ті не хотіли опускати ціни, бо частину грошей від торгу передають на потреби ЗСУ.

У перший день ярмарку було лише десять фермерів зі своїми ятками. За кілька тижнів учасників і яток буде щонайменше удвічі більше. Вартість оренди для продавців - 500 грн. за день торгівлі. Це кошти покривають витрати за світло та вивіз сміття.

Якщо є кава, то потрібно щось і до кави та святкового столу. На Львівському фермерському ярмарку продавали натуральні сири, ковбаси, овочі, домашні вина, соки, випічку... Купити натуральні продукти місцевих виробників відтепер можна щосуботи і аж до середини осені.

Ціни на ярмарку трохи нижчі, ніж у магазинах Львова. Елітні козячі копчені сири - 500-600 грн за кілограм, ковбаси - від 400 грн. Є сухофрукти для паски - від 120 гривень за кілограм, декор для кошика - 50 грн.

Мені традиційно сподобалося варення з пелюсток троянди - 120 грн за невеличку баночку. Серед кулінарних цікавинок - мариновані перці по галицьки - 80 грн за банку, постила - 130 грн за упаковку…

Читайте також: «Щоб допомогти нашій армії, створила фотодень»

Схожі новини