Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські птахи ворогам здаються... бомбами

Цинічна московська пропаганда з пернатих робила злочинців

Росіяни вбивають не тільки своїми ракетами і бомбами, а й людиноненависницькою пропагандою. Як інструменти у цій війні використовують навіть чутливий світ природи. Дотринділися до того, що українці разом з ядерною, хімічною розробляли й готувалися застосувати ще й біологічну зброю. Серед інших носіями смертоносних вірусів начебто мали бути... птахи.

Одна з карикатур, яка висміює низькопробну ворожу пропаганду.
Одна з карикатур, яка висміює низькопробну ворожу пропаганду.

Одним із таких брехливих пропа­гандистів кремля не вперше став кі­норежисер Нікіта Міхалков (той, чий батько створив гімн срср). Набли­жений до путіна митець на повно­му серйозі заявив, що у секретних українських біолабораторіях спеці­ально заражали пернатих для того, щоб вони летіли у росію й інфікува­ли там “людей слов’янської зовніш­ності”. На таку маячню, здається, не здатні навіть божевільні... Як писав поет, “умом россію нє понять”.

На ці та інші бздури від країни-агресора в Україні реагують офіцій­ними спростуваннями і дошкуль­ною сатирою. У соціальних мережах з’явився цикл карикатур, які тролять підлих московських брехунів. Ма­люнки птахів, які буцімто мали на­падати на “граждан велікого го­сударства”, автори супроводили дотепними епіграмами. Ось кілька прикладів. “Українська бойова зо­зуля – для кожного руzzкого в неї є куля”. “Українська бойова синичка – стане отруйною російська водичка”, “Український бойовий горобчик – не вернеться в бурятію граду наводчик”, “Українська бойова чайка – ні на зем­лі, ні в морі непробачайка”, “Україн­ський бойовий снігур – натягне всіх русскіх солдат на шампур”.

Вісім років тому, на початку ро­сійсько-української війни, путінсько-геббельсівська пропаганда поши­рювала схожі ідіотизми. Зокрема, ведучі кремлівських телеканалів сповіщали, що учням запорізьких шкіл вчителі прищеплювали любов до синичок, закликали їх підгодову­вати, бо у цих птахів, мовляв, “укра­їнське”, синьо-жовте оперення. І водночас чорнороті скабеєви-со­ловйови запевняли свою телеауди­торію, що в Україні люто ненавидять снігурів, закликають знищувати їх, бо це нібито – російські птахи...

Тут і коментувати нема чого. Про людей з таким печерним мисленням в Україні кажуть коротко: мають пта­ха в голові.

Читайте також: Цей прекрасний вразливий світ…

Схожі новини