Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Я волонтерю вдома. Хлопці приходять митися, прати…»

Народна артистка України Ада Роговцева допомагає українським захисникам

Моя сусідка пані Слава, яка знає все про всіх, похвалилася мені, що внучка допомогла їй перекинути ту «тисячку Зеленського» на армію. Я, звісно, її похвалила за цей героїчний вчинок, але пані Слава поспішала ще мені розповісти – хто і що з нашого будинку «заніс до школи», бо там багато є мамочок з дітьми. «Ольга з п’ятого поверху дала два слоїки огірків, Ганя з твого під’їзду, несла в каструлі квашену капусту, Іван казав, що має закручені слати в підвалі, то, може, занесе…».

Цей список добродіїв з мого будинку був довжелезним. Я вже й не пригадую, хто скільки слоїків чого відніс біженцям. Бо народ український, направду, дуже щирий. Хтось поділиться продуктами, хтось вдень і вночі несе волонтерську вахту у пунктах прийому чи на вокзалі, а ще хтось вдома – випікає-виварює смаколики для наших захисників, або ж пере-прасує їм одяг, як це робить, до прикладу, улюблениця мільйонів глядачів, народна артистка України, 84-річна Ада Роговцева.

"Не можу відсторонитися, нічого не робити, - каже Ада Миколаївна. - Я волонтерю вдома. Хлопці приходять митися, прати. Я їм віддаю вже чисту білизну. Вони приносять у пакетику мокрі шкарпетки, то я їм з такою радістю віддаю ці чисті шкарпетки. Я їх годую. Поки у мене щось було, варила своє... А тепер мені приносять: суп стоїть, каша, картопля, все готово... Вареників сьогодні передали... Я стежу, щоб вони, коли зайшли до хати, їм було чисто й ситно. Коли вночі сидиш у підвалі, неприємно. А коли ти цілий день щось робиш, то не страшно. І час біжить дуже швидко. Я пишаюся тим, що люди, які на передовій, є саме такими. Люди, які зараз страждають, такі. Це мужній, прекрасний народ».

А два дні тому, 9 березня, Ада Миколаївна у соцмережах написала такий пост: «Звертаємось до спортивних магазинів Києва та усіх, хто може в цьому допомогти! Для наших захисників необхідні гумові капці у великій кількості. За гроші, зі знижкою або безкоштовно. Приїдемо та відвантажимо!».

Читайте також: «Феномен нашої таємної зброї хочуть зрозуміти в інших країнах»

Схожі новини