Передплата 2024 «Добра кухня»

Країна промовляє піснями Скрябіна…

Безсмертні хіти: як українські виконавці бережуть пам'ять про Кузьму

Рівно сім років тому, 2 лютого 2015 року, повідомили приголомшливу новину про смерть Андрія Кузьменка. Країна була шокована! Позашляховик співака зіткнувся з вантажівкою. 46-річний Кузьма помер на місці, від отриманих травм. У тому ж році співака посмертно нагородили орденом "За заслуги". У лютому 2020 року присвоїли звання народного артиста України, а в серпні - Героя України.

Андрій Кузьменко - не просто шоумен, співак, продюсер чи лідер гурту, а справжній дух українського патріотизму. Саме таким його пам'ятає уся країна і впродовж років після смерті співака, продовжує промовляти його піснями.

Щороку українські артисти дарують нове життя хітам Кузьми. Існує понад 30-ть каверів від відомих сучасних виконавців. Більшість треків артисти записували спеціально для концертів пам'яті співака, а згодом знімали кліпи та оголошували офіційними кавер-версіями композицій Андрія Кузьменка.

Цьогоріч стався справжній прорив оновлених пісень Скрябіна - для фільму "Я, Побєда і Берлін" українські виконавці записали 16 інтерпретацій легендарних хітів гурту. Серед найпопулярніших - "Старі фотографії" у виконанні Монатіка, "Чорнобиль форефа" від гурту "Антитіла" та "Мовчати" БЕZ ОБМЕЖЕНЬ. Попри те, що артисти подарували композиціям нове, сучасніше звучання, вони все ж дотримувались ідеї збереження характеру і змісту пісень, які вкладав Кузьма при написанні.

«Як же я люблю цю пісню. Ми відчували величезну відповідальність і трепет працюючи над цим твором. Велика честь презентувати сьогодні омаж до творчості легендарного Кузьми Скрябіна», - пише Дмитро Монатік у своїх соцмережах, презентуючи кавер.

Ірина Давосир

Читайте також: День народження Кузьми Скрябіна: цікаві факти з біографії культового музиканта

Схожі новини