Передплата 2024 ВЗ

Котохатка з... електропідігрівом

За турботу пухнастики віддячують інтенсивним полюванням на гризунів і плазунів

Січневий мороз неабияк дошкуляє домашнім тваринам, які живуть надворі – найперше котам. Холодно у вуха, лапки. Фахівці кажуть, що за мінус 5 нявчики, які не мають теплого кутка, можуть обморозитися. Таких проблем не виникає у молодої сім’ї Олега та Марії Залісецьких, які на своєму хазяйстві мають аж 12 котів! Для них господар спорудив хатку з... електропідігрівом.

Перед настанням холо­дів Олег взявся за роботу. З дерев’яних рейок збив каркас розміром 70х80х60 см, обшив його фанерою, зсере­дини обклеїв фольгованим уте­плювачем, зверху – ковдрою і захисною плівкою. “Батареєю центрального опалення” у цій котохатці послужив килимок для підігріву сидінь в автомобілі, до якого підключено 12-вольтний блок живлення.

Результат перевершив найоптимістичніші сподівання: коли термометр на вулиці недавно показував мінус 12, у котохатці було плюс 26!

Звідки у молодят взяла­ся така “котоферма”? Сталося це випадково. Коли Залісець­кі з міста переїхали жити до села, у них не було ні собаки, ні кота. Невдовзі мурка із нежило­го сусідського будинку народи­ла восьмеро нащадків – і разом з ними прийшла до новоселів. Котячий інстинкт підказав, що тут їм не дадуть пропасти. Не­забаром прибилися сюди і коти сусідки Марії. Всі ці нявчики ста­ли улюбленцями на подвір’ї За­лісецьких. Кожен з них отримав кличку, деякі – незвичні для на­шого вуха: Мурзик, Леопардик, Кавові Лапки, Льонька, Миколя­ха, Гривнячок, Білюня, Пушок. Живуть вони у теплі й у ситос­ті. Щодня господиня готує ко­там великий баняк макаронів зі спеціальною ковбасою, субпро­дуктами.

На знак вдячності за ви­явлену турботу Кавові Лап­ки і компанія справно несуть свою котячу службу. Жодна миша не прошмигне непомі­ченою. А навесні-влітку котя­ча братія полює ще й на хру­щів і... вужів. Торік упіймали у довколишніх заростях десь зо 12 плазунів.

Читайте також: Собака виявився вірним господарю до гробової дошки...

Схожі новини