Передплата 2024 «Добра кухня»

«Жодна моя свічка не схожа на іншу»

Волонтерка Оксана Пришляк робить Стрітенські свічки, які має намір подарувати родинам наших захисників і самотнім нужденним

З багатьма волонтерами благодійного фонду «Здійснити мрію» знайома особисто. Не раз їздила з ними у сиротинці та будинки для людей похилого віку. Про жертовність кожного з них можу окремо розповісти. І про те, що фасують і пакують (читай: перуть і прасують. – Г.Я.) речі, які дали жертводавці, і купівлю ліків - часто за власний кошт, і про роздачу гарячих обідів нужденним біля Порохової вежі… Але як мало я знаю про хобі цих людей. Була вражена, що волонтерка Оксана Пришляк робить Стрітенські свічки, які має намір подарувати родинам наших захисників і самотнім нужденним.

- Якось побачила дуже гарну свічку у соцмережах, - розповіла журналістці «ВЗ» пані Оксана. – І все! Мені закортіло мати таку ж вдома, але щоб я її зробила власноруч. А до творчості «жилка» у мене є. Я особисто оформляла церкву, коли діти йшли до Святого Причастя, прикрашала їм свічечки – усі дітки тримали однакові. А потім подумала: а чому б не зробити Стрітенську? Зрозуміла, якою вона би мала бути, якщо її оформлю сама.

- Ваші свічки з якого воску?

- Тільки з бджолиного! А знаєте чому? Бо свічка з бджолиного воску – жива, сповнена життєвою енергією, енергією Землі, добра. Кімната, де горітиме така свічка, наповнюється чудовим медовим ароматом. Беручи її в руки і вдихаючи цей аромат, з’являється неймовірне відчуття тепла, приємних спогадів і комфортного стану, який неможливо передати словами.

- Свічки, які ви вже зробили, різнокольорові. Ви їх фарбуєте?

- Купую готову вощину різних кольорів з натуральними барвниками. А потім при певній температурі скручую і оформляю. До речі, жодна моя робота не схожа на іншу! Бо маю власне бачення щодо її оформлення. У кожну вкладаю душу.

- Чому вирішили частину своєї роботи подарувати нужденним, адже усі матеріали на свічки купуєте за власний кошт?

- Бо нужденні також хочуть мати Стрітенську свічку вдома. Але не кожен має таку можливість собі її придбати. А свічка у нашому житті відіграє велику роль від самого народження – і під час хрещення, і причастя, шлюбу і навіть «відправин» в останню дорогу. Усе супроводжує світло від свічки…

- У вас можна і придбати свічку?

- Звісно. Вартість у межах 100 гривень. І це не для заробітку, а щоб покрити принаймні частину витрат, вкладених у матеріали, які використаю на свічки-подарунки.

Читайте також: «Для безхатьків головне не їжа та одяг, з такими людьми потрібно спілкуватися»

Схожі новини