Передплата 2024 «Добрий господар»

А на сніданок зубрам подають буряки і капусту

Як підгодовують зубрів

Інтенсивні сніги, які випали протягом останніх днів, не в одного з нас викликають тривогу: а як у таку негоду знайде собі поживу лісова звірина? Відповідь на це питання дають друзі природи, які і у зимову студінь дбають про фауну, не залишають її наодинці з проблемами.

Чи не найскладніше добути корм у хурделицю масивним зубрам (37 цих “карпатських бізонів” проживає на території Національного природного парку “Сколівські Бескиди”). Саме тому природоохоронці почали їх підгодовувати. Ще влітку власними силами вони завбачливо припасли 10 тонн сіна, тож тварини, в яких нині підвищений апетит, пробиваються до стіжків і споживають його.

Природоохоронці привезли зубрам чергову порцію кормів. Фото НПП "Сколівські Бескиди"
Природоохоронці привезли зубрам чергову порцію кормів. Фото НПП "Сколівські Бескиди"

У працівників парку є вдосталь й іншої їжі для зубрів. За рахунок майже 80 тис. грн, переказаних з обласного фонду охорони навколишнього середовища, закупили 3750 кг висококалорійної кукурудзи, сім з половиною тонни буряка, чотири тонни капусти. Є, як мовиться, і сухі корми, і соковиті. Дають тваринам і так потрібну їм сіль. Так що голод зубрам не страшний. Ситі, вони завдяки своїм “кожухам” спокійно перебудуть холодну пору року.

Читайте також: Німецькі зоологи допомогли карпатським зубрам

Схожі новини