Передплата 2024 «Добра кухня»

Німецькі зоологи допомогли карпатським зубрам

Як і минулих зим, цього сезону 37 зубрів, що живуть на території Національного природного парку “Сколівські Бескиди”, крім природних кормів, які добувають собі самі, матимуть вітамінні харчові добавки від працівників парку. А придбати їх допомогли у Франкфуртському зоологічному товаристві (Німеччина)

Зазвичай кошти на підгодівлю «карпатських бізонів» виділяють із обласного Фонду охорони навко­лишнього природного середовища.

Цьо­го року фінансів для харчування зубрів там не передбачили. Але у «Сколівських Бескидах» знайшли меценатів. 100 ти­сяч гривень на закупівлю кормів для зу­брів виділили німецькі партнери.

Як роз­повів кореспондентові «Високого Замку» директор парку Василь Приндак, за кошти закордонних благодійників при­дбали п’ять тонн капусти, десять тонн кормового буряку, чотири тонни концен­трованих кормів. Ці продукти разом із сі­ном, якого вдосталь заготували влітку працівники парку, і кормовою сіллю зро­блять харчування зубрів збалансованим, допоможуть їм перебути зиму і початок весни.

Схожі новини