Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олень людині — друг, товариш...

Головне — треба знати міру цій дружбі

Праця і відпочинок за кордоном, окрім іншого, вчать нас поважного ставлення до природи. В іноземців і це нам треба перейняти. Тварини там не бачать у людях загрозу для себе. Не втікають від них, а йдуть назустріч.

У цьому переконався український студент-аграрій Андрій. Майже рік він працював на сучасній молочній фермі у Данії. А коли випадала вільна годинка — ішов прогулятися у місцеві парки. Там можна запросто надибати найрізноманітніших представників дикого світу. Зокрема, оленів. Ідуть до рук вони так само легко, як у нас, скажімо, собаки чи котики. Так само, як вони, сподіваються на гостинці. Ніхто не скупиться на ласощі для цих красенів. Особливо до вподоби їм багата на вітамінний каротин морква.

Щоправда, бувають і кумедні випадки. Один з наших туристів, який вперше приїхав у Данію, приділяв надто багато уваги олениці — гладив її, гарні слова говорив, робив селфі з нею, пригощав. Цю сцену не міг спокійно спостерігати ревнивий вожак оленячого стада — тому підбіг до “кавалера” і щосили буцнув його рогами. Усе як у нас, людей...

Читайте також: На роботу проводжають і зустрічають з неї... олені

Схожі новини