Передплата 2024 ВЗ

Тарас Дронь: «15-хвилинна розмова стала наслідком п’ятирічної роботи над фільмом «Із зав’язаними очима»

Стрічка у прокаті відсьогодні

Новий фільм режисера Тараса Дроня тримає в напрузі від першого до останнього кадру. Власне, та 15-хвилинна розмова Тараса з дівчиною, яка стала прототипом головної героїні фільму «Із зав’язаними очима».

Це історія дівчини-борчині (змішані види боротьби, майже бої без правил) Юлії (Марина Кошкіна), яка, втративши рік тому коханого хлопця Дениса (він теж був борцем), намагається жити далі і будувати своє життя, але вже без спорту і важких спогадів про минуле. Денис загинув на Сході України, воюючи з російськими окупантами. Але, оскільки тіла не знайшли, то його мама (Лариса Руснак) вірить, що син живий. Чи справдяться її сподівання і чи повернеться Юля у ринг, дізнаєтеся, подивившись фільм «Із зав’язаними очима».

Після допрем’єрного показу стрічки відбулося обговорення за участі режисера Тараса Дроня. У залі був аншлаг, що приємно здивувало Тараса. Глядачі висловлювали вдячність за титанічну працю і за надзвичайно правдивий і щирий фільм.

У фільмі кілька разів звучить фраза: «Війна закінчилася…». Чи хотіли творці фільму спрогнозувати майбутнє, чи з якимось іншим підтекстом звучать ці слова? Адже події кінострічки відбуваються в наші дні. Тарас Дронь відповів, що, коли знімали фільм, дуже хотіли, аби на момент його виходу на екрани війна таки справді закінчилися. Але є й інше значення. Головна героїня через рік після втрати коханого вирішує закінчити свою особисту війну і почати жити звичайним життям молодої жінки, яка хоче кохати, бути коханою, радіти простим речам мирного життя.

Цікаво, що дублерки в Марини Кошкіної не було – в усіх сценах, де її героїня Юля веде бої на рингу, актриса знімалася сама. Звісно, у неї були тренери, які навчали премудростям боїв змішаних видів.

«Із зав’язаними очима» вже побачили в багатьох країнах світу. Настала черга відкрити очі, душі і серця для цього фільму українцям…

Один з перших відгуків відомої львівської письменниці Любові Долик вартий уваги:

«Недаремно фільм зібрав цілу купу нагород на міжнародних кінофестивалях! П'ять років роботи - і ось фільм, який скручував мене у вузлик від переживань, я сміялась і кусала губи, я жила тими викликами, що й головна героїня. Які емоції, яка потужність акторської гри, яка краса, яка цільність самих зйомок. А скільки підтекстів, ідей прочитується у фільмі! Сильні характери у героїв, кожен відповідає за свій вибір. Дякую усім, хто допомагав цьому фільму побачити світ. І я нині аплодувала стоячи нашому крутому кіно!».

Читайте також: «Як тільки чуємо спів, вже з перших нот знаємо, чим то закінчиться»

Схожі новини