Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квест-комедія, у якій глядачі разом з героями фільму шукають гроші

До Львова на презентацію фільм «Де гроші» приїхав Дзідзьо і його творча команда

Комедія-квест «Де гроші» із Михайлом Хомою (Dzidzio) у головній ролі вийшла в кінопрокат 21 жовтня 2021 року.

Але стрічку не просто «запустили» в українських кінотеатрах, а творці фільму особисто представляють комедію у кожному місті.

Приїхав до Львова 23 жовтня і «винуватець» події, улюбленець дітвори і дорослих, виконавець головної ролі і режисер-постановник нового фільму Михайло Хома (Dzidzio) разом зі своїм другом-артистом і навіть кумом Сергієм Либою, який більш відомий як Бодя-Павук. Супроводжувала знамените товариство продюсерка фільму та директорка DZIDZIOFILM Діана Юраш. Взяв участь у представленні картини і блогер, який зіграв у комедії Діма Варварук. У ТЦ Victoria Gardens, як і годиться, для знаменитих гостей розстелили червону доріжку, на якій розсипали багато грошей — там були і гривні, і долари, і євро… Звісно, усе атрибутика, але охочі могли на мить «розбагатіти».

Народу зібралося — море. Хтось хотів стати якомога ближче до імпровізованої сцени, щоб зробити селфі зі знаменитостями, а хтось спостерігав з балконів другого поверху торговельного центру. Коли Дзідзьо з’явився на червоній доріжці, зал аж здригнувся оплесками. Так, Дзідзя люблять львів’яни! За мить почалася «пресконференція», у якій запитання в основному задавали діти — чому став артистом, де народився, як вчився у школі, чи виривав сторінки зі щоденника, яка його найбільша мрія, що тепер робитиме, як «знайде гроші», що б попросив у Золотої рибки… А потім була фотосесія і — комедія-квест «Де гроші».

Фото автора
Фото автора

На вході у кінотеатр Multiplex у кожного, хто мав намір подивитися фільм, просили показати документ про щеплення. Звісно, до зали потрапили тільки вакциновані. А у глядацькій залі на усіх чекав ще один квест — Михайло Хома перед переглядом розповів, що у щасливчика під кріслом є конверт з… грошима. Усі «пірнули» під свої і сусідські сидіння. Щасливець вигукнув: «Є!» і помахав конвертом. Скільки там було грошей — невідомо.

Фільм створено DzidzioFilm за підтримки Державного агентства з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України. Фільм здобув державну підтримку на 14-му пітчингу Держкіно. Під час презентації проєкту продюсери повідомляли, що демонструватимуть фільм на міжнародних фестивалях. Бюджет стрічки — 27 млн грн. Держкіно надало 21 мільйон 600 гривень, і інвестиційні кошти — 5 мільйонів 400 тисяч. Зйомки тривали 23 дні у Києві та Львові.

За сюжетом, авантюрист Міша шукає гроші для визволення друга з-під арешту. Для цього він влаштовується працювати до власниці таємничого будинку-квесту. Але він не знає, що питання, де гроші, цікавить не лише його. У цьому будинку гроші шукають всі. У фільмі зіграли Ада Роговцева, Сергій Либа та Анна Буткевич, Ахтем Сеітаблаєв, Віктор Андрієнко, Володимир Остапчук, Олексій Тритенко, Юрій Горбунов, Володимир Задніпровський, Євген Сморигін, Назарій Гук, Діма Варварук та інші.

— Фільм «Де гроші» — суперкомедія, яка змусить усіх плакати, сміятися… Пишаюся, що фільм знімали у прекрасному павільйоні Кіностудії імені Довженка, де творилися історичні фільми, — сказав режисер фільму та виконавець головної ролі Михайло Хома (DZIDZIO).

За його словами, квест-комедія є унікальним жанром, тому що глядачі разом з героями фільму будуть шукати гроші.

«Коли ти доходиш до певного етапу в житті, то починаються запитання. Вони стосуються якраз нашого фільму. Фільм про старість та молодість, про багатство та бідність, про творчість та бізнес», — каже режисер.

За словами продюсера фільму та директора DZIDZIOFILM Діани Юраш, в одному з павільйонів Студії Довженка збудували інтер’єрні декорації будинку на кілька кімнат, серед яких — спеціальна кімната-квест із елементами, що обертаються та видозмінюють приміщення.

«Ми взяли один з найбільших павільйонів — це 1650 квадратних метрів. І є у нас геніальний художник-постановник … Максим Німенко, який запропонував концепцію, і вони побудували цей квест-будинок».

— Коли на кіностудію імені Довженка прийшла знаменита Ада Роговцева, — сказала на зустрічі у Львові Діана Юраш, — у неї ще більше засвітилися очі". Річ у тім, що вперше Ада Миколаївна прийшла туди на зйомки у далекому 1956 році.

Комедію-квест «Де гроші» уже переклали кількома мовами, оскільки Дзідзьо має намір висувати свій фільм на участь у міжнародних кінофестивалях. Українське кіно треба просувати, бо воно того варте. Після перегляду журналістка «ВЗ» запитала у Михайла Хоми, чому так закрутили комедійний сюжет і в кінці помирає одна з героїнь.

«А що, зачепило вас?». — «Зачепило», — кажу. «Я хотів показати, що жінка не повинна так довго тримати образу на чоловіка. Багато жінок саме такими і є. А наша героїня лише перед смертю зрозуміла, як сильно кохав її чоловік. Але якщо ми за цим сюжетом зробимо серіал, повірте, вона не помре», — сказав Михайло Хома.

Фото автора
Фото автора

Читайте також: Вбивство під час зйомок: актор застрелив оператора (оновлено)

Схожі новини