Передплата 2024 ВЗ

Як кабанів із полону визволяли

Рятувальна служба Новодворського повіту Мазовецького воєводства (Республіка Польща) кілька днів тому отримала незвичний виклик

На іншому кінці проводу люди благали врятувати… диких кабанів. Смугастики потрапили у халепу.

Пригода, про яку повідомило ви­дання inpoland.net.pl, сталася по­близу одного із залізничних вок­залів цього повіту. Колію перебігали четверо кабанчиків — не зорієнтували­ся у маршруті і опинилися перед заго­рожею із металевих прутів. Підсвинки намагалися пролізти між цим «часто­колом», але застрягли у ньому. Не змо­гли податися ні вперед, ні назад. А тут ще раз за разом своїми гудками ляка­ють їх поїзди…

На гучний свинячий вереск прибі­гли залізничники. Побачивши, у чому проблема, миттю викликали «надзви­чайників». Ті застосували спеціальні гі­дравлічні ножиці і визволили із пастки кабанів. При цьому дотримувалися за­ходів безпеки, адже перелякані свині могли покусати своїх визволителів.

Ця «НП» місцевим жителям видала­ся дуже дивною. На автотрасах і біля залізничних колій Польщі (зрештою, як у всьому Євросоюзі) для фауни збудо­вано спеціальні переходи, підземні ко­ридори, розставлено захисні сітки — щоб вони спокійно, не заважаючи руху транспорту, могли мігрувати з одно­го місця в інше. Свої тунелі мають на­віть жаби!

Видно, цього разу на колію вискочи­ли молоді, а тому «несвідомі» кабани. Тепер, після оказії із залізничною ого­рожею, будуть обачнішими.

Читайте також: «Бабусю, до мене прийшов пес, ліг біля ніг і помирає…»

Схожі новини