Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За один раз слониха двічі стала мамою

Обидва новосели – хлопчи­ки

Хто-хто, а слони у неволі майже не народжуються. Не та обстановка для цих волелюбних велетів. Але коли відчувають турботу про себе і для них створено комфортний затишок, та й коли люди не набридають їм своєю надмірною цікавістю, трапляються дива. А часом — дива у квадраті.

Саме таке сталося у шрілан­кійському зоопритулку Піннаве­ла, де доглядають травмованих слонів. Місцева знаменитість, 25-річна самка Сурангі, приве­ла на світ відразу двох симпа­тичних слоненят. Їхнім батьком є на вісім років молодший са­мець Панду, який теж мешкає у цьому притулку. Адміністрація закладу «рада як слон» — близ­нюки за межами джунглів на­роджувалися ще 80 років тому! Відтак інтерес до цього звіринця відчутно зросте — а отже, і сума пожертв від благодійників.

Обидва новосели — хлопчи­ки. Через кілька годин після на­родження, крім маминого моло­ка, почали споживати траву. Від мами не відходять ні на крок, вона знайомить їх із життям у цьому притулку. А батько ходить неподалік, вдоволений сенса­ційними результатами «подруж­нього» життя…

Слони у Шрі-Ланці майже те ж саме, що корови в Індії. Зоо­логи зафіксували у дикій приро­ді цієї південноазійської країни трохи більше семи тисяч хобо­тових. Образно кажучи, кожне поселення на три тисячі меш­канців має свого слона. І лише у Піннавелі від однієї слонихи в один момент з’явилося два на­щадки.

Читайте також: Шершні зробили з «Ніссана»… перевалочну базу

Схожі новини