Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Якщо Мурка взялася вас масажувати...

Дещо про знаки котячої уваги

Несправедливо, коли тварин називають черствим словом «німина». Так, вони не вміють говорити нашою з вами мовою, зате їхні вчинки, рухи, погляди, звуки здатні передати всю повноту почуттів. Чи не найбільше проявляють їх до нас коти, які живуть майже у кожній хаті. Знаки їхньої уваги «розшифрувала» затята котоманка Катерина Бондаренко. Прислухайтеся до її спостережень — можливо, вони допоможуть вам краще зрозуміти своїх улюбленців.

Якщо ваш кіт виходить до дверей, за­чувши, як у замку повертається ключ, роз­повідає Катерина, це означає, що нявчик на сьомому небі від вашого повернення. Так, він не буде стрибати до стелі і виляти хвостом, як собака, але, повірте, дуже за­нудьгував за вами. Деякі кішки навіть вихо­дять до порогу або на вулицю заздалегідь. Вони точно пам’ятають час, коли їхній гос­подар повертається з роботи.

Часто котики «буцають» вас своєю головою. Це один зі способів висловити вам свої ніжні почуття. До того ж на голо­ві у мурчиків міститься багато ароматичних залоз, з допомогою яких вони позначають улюблені місця. Отож, якщо котики труться об вас мордочкою, знайте: вони вирішили заявити всьому світові, що ви належите їм безроздільно.

Багато хто дивується, коли кішка обли­зує людей. Знайте, це особливий комплі­мент людині — свідчення того, що вважає її своїм побратимом. Ну, а коли коцур залізе на вас і почне масажувати своїми лапка­ми, або ще більше — почне смоктати край вашого одягу — це означає, що пухнастик сприймає вас як рідну особину.

Якщо хочете зрозуміти, наскільки ва­шій кішці комфортно поруч з вами, звер­ніть увагу на її погляд, зауважує Катери­на Бондаренко. За її словами, якщо ваша улюблениця дивиться вам в очі і при цьо­му ще повільно мружиться і моргає, зна­чить, у вас з нею просто ідеальні стосунки.

Індикатором настрою котів є і хвіст. Якщо мишолов наближається до вас, високо піднявши хвіст і поводячи його кінчиком з одного боку в інший, то у пере­кладі з котячої мови це означає: «Я друже­любна, ти мені подобаєшся». Якщо кішка обвиває вашу руку або ногу своїм хвос­том, це свідчить про велику прихильність і довіру до вас.

Погодьтеся, що почуваєтеся приєм­но шокованими, побачивши, як ваша Ру­зя-Мурка приносить і кладе перед вами свою здобич. Іноді це стається у вашому ліжку. Можете не сумніватися: таким вчин­ком коти дають вам зрозуміти, що саме у цьому місці вони почуваються добре, за­тишно, безпечно. І впевнені, що їхній тро­фей звідси ніхто не поцупить…

А згадайте, як ваш улюбленець ні з того ні з сього намотує кола довкола вас і «бур­моче» собі під ніс. Фахівці кажуть: у такий спосіб він дає знати, що обожнює вас, що має пречудовий настрій і хотів би «погово­рити» з вами.

Зазвичай кішкам не властиво ходити за господарем слід у слід, як це роблять со­баки, розповідає Катерина Бондаренко. Але деякі особини супроводжують гос­подаря у ванну, на кухню, у сад. Вони завжди із цікавістю спостерігають за тим, що ви робите, і ображаються, коли перед їхнім носом зачините двері. Якщо ваш ви­хованець «прилип» до вас, це означає, що він відчуває до вашої персони великий ін­терес.

І, насамкінець, про ще один знак від улюбленої кицьки. Якщо вона лягла на спинку і показує вам животик (найураз­ливіше своє місце), будьте певні: вона вам довіряє у всьому, знає, що біля вас їй ніщо на світі не страшне.

Схожі новини