Передплата 2024 «Добра кухня»

Бути старшою пані не означає бути старою

Це доводять стильні бабусі-блогерки

Вік — це лише цифра у паспорті, яка не означає нічого. Саме так вважають ось ці жінки, якими захоплюються мільйони людей. Бабусі-блогерки на власному прикладі спростовують усі вікові стереотипи і сміливо доводять, що після 60-ти світосприйняття може бути таким же яскравим, як і у 20. Хто вони, ці «стильняшки», які ведуть модні блоги в Інстаграм і своїм виглядом примушують забути інших про старість?

Айріс Апфель, 99 років, 1,6 млн підписників

Ікона стилю, колекціонер і дизайнер Айріс народилася 29 серпня 1921 року. Своїм життям і творчістю ця жінка вплину­ла на історію сучасної моди і продовжує це робити досі. 67 років вона прожила у шлю­бі з одним чоловіком і досі носить сукню, у якій прийшла до нього на перше побачен­ня. Каже, що її гардероб з кожним роком росте, а талія — ні.

Понад 40 років вони з чоловіком воло­діли компанією, яка займалася реставра­цією старовинних тканин, клієнтами якої були великі музеї США і навіть Білий дім. Мабуть, через це Айріс з модою на «ти», чудово вміє поєднувати фактури з кольорами, створюючи епатажні образи. Також її стихією є аксесуари, що стали візитівкою її стилю. Важливо, що Айріс не стара­ється виглядати молодшою, ніж вона є насправді — вона зі смаком одягається і ра­діє кожному дню, називає себе «найстаршим підлітком у світі».

Бадді Вінкл, 92 роки, 3,5 млн підписників

Популярність прийшла до пенсіонер­ки Бадді Вінкл 2014 року, коли вона опу­блікувала своє перше фото в Інстаграм у футболці Grateful Dead, джинсових шор­тах і шкарпетках з неоново-рожевим лис­тям коноплі. Відтоді жінка прославилася за рахунок свого яскравого підлітково­го стилю. У шапці її профілю в Інстаграм написано: «Зваблюю ваших кавалерів з 1928 року», що звучить доволі переконли­во, оскільки Бадді досі носить мініспідни­ці, сукні з декольте і віддає перевагу ефек­тному макіяжу. «Так, я стара — це факт, однак я не знаю, як має почуватися люди­на у 90-річному віці», — каже Бадді.

Дженні Кі, 73 роки, 41,4 тис. підписників

Австралійська художниця і моде­льєр Дженні Кі, яка наділена чудовим смаком, знає, як пограти з трикота­жем і не програти. Вона — експерт у тканинній галузі, створює мальовни­чі колекції для бренду Romance Was Born. На своїй сторінці в Інстаграм Кі ділиться фотографіями стильних об­разів. «Я не хочу бути старенькою бабцею з фіолетовим волоссям з бу­динку для людей похилого віку. Але навіть якщо так колись і станеться, моє почуття стилю поїде туди разом зі мною», — каже про себе Дженні.

Лін Слейтер, 66 років, 748 тис. підписників

«Випадкова ікона» — так написано у шапці профі­лю Лін Слейтер. Вона — професор соціології у Форд­хемському університеті. Одного разу потрапила в об’єктиви фотографів нью-йоркського Тижня моди. Її знімки вже наступного дня розлетілися мережами з підписом: «Найстильніша персона».

Лін вирішила не втрачати свого шансу і завела сторінку в Інстаграм. Відтоді її популярність лише зростає. Модниця вже співпрацювала з такими ві­домими брендами, як Mango і H&M. Підписники ка­жуть, що у неї сміливий і водночас класичний стиль. До прикладу, вона віддає перевагу шкіряним сукням і тренчам, але може й одягнути футболку з написом Rolling Stones. «Бути старшою за віком — зовсім не означає бути старою. Коли ми чуємо, що треба ви­бирати одяг за віком, то, на мою думку, це ще один спосіб, з допомогою якого суспільство намагається контролювати жінок», — каже стильна блогерка.

Схожі новини