Передплата 2024 «Добра кухня»

Аби врятувати улюблену курку, не пошкодувала 10 тисяч “баксів”!

Після комп’ютерного обстеження фахівці запідозрили у несучки вроджену ваду серця, інші діагностували у неї рак

За 10 тисяч доларів у крамниці можна купити майже три тисячі тушок курей. Але цю величезну суму 37-річна американка Селета Нотнагель зі штату Колорадо потратила лише на одну курку!

Свого часу Селета придбала цю квокотуху, аби мати вдома додаткового друга-розрадника — так, як багато хто з нас заводить для цього собаку, кота, морську свинку чи папугу. Назвала чубатеньку Блю Маран. Курочку господиня тримала не у хліві, а у власній опочивальні. Та любила сидіти у Селети на руках, а спала не на бантах, як інші, а на тумбочці, біля ліжка турботливої господині.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Якось жінка зауважила, що у її улюблениці якісь негаразди зі здоров'ям — вона тяжко дихала. Не гаючи часу, Селета кинулася зі своєю підопічною по лікарях. Побували у провідних ветеринарних клініках США. Після комп’ютерного обстеження одні фахівці запідозрили у несучки вроджену ваду серця, інші діагностували у неї рак. Потрібна була операція, яка змусила б куряче серце працювати без збоїв. І Селета без вагань погодилася на те, щоб її Блю поклали під хірургічний скальпель — хоча досі таких оперативних втручань курям не робили, хіба що оперували серця собак і котів.

Операція пройшла вдало — попеляста одужала. Її лікування обійшлося у 10 тисяч «зелених». Проте господиня ні секунди не пошкодувала, що витратила такі великі гроші. Згодом зізналася репортерам: ладна сама була вмерти, лиш би врятувати життя дорогої їй Блю Маран. Селета пригадує, коли зайшла мова про долю курки, то сказала своєму чоловікові: «Вона є моєю другою душею. Якщо Блю не буде, можеш викопати велику яму, щоб покласти туди нас обох».

Схожі новини