Передплата 2024 «Добрий господар»

Такі торти аж шкода їсти!

Ратнівчанка Олена Приймачук створює на кухні справжні шедеври кулінарного мистецтва – торти, імбирне печиво, кекси та інші солодощі

Вона з любов’ю оформляє випічку мастикою, кольоровою цукровою глазур’ю.

Неабияким попи­том користуються «дитячі тортики», прикрашені персонажами з улюблених мультфіль­мів. Навіть не віриться, що усе це можна з’їсти (особливо квіти, які зовні нічим не відрізняються від справжніх).

Згаданою справою пані Олена (педагог за осві­тою) захопилася, перебу­ваючи у декретній відпуст­ці. Захотілося потішити діток та чоловіка чимось смачненьким. Шукала ре­цепти у книжках, Інтернеті. Спробувала презентувати вироби на свята, дні на­родження рідних. Згодом посипалися замовлення.

Такий кількаповерховий торт Олени Приймачук стане окрасою будь-якого свята. Фото з архіву Олени Приймачук.
Такий кількаповерховий торт Олени Приймачук стане окрасою будь-якого свята. Фото з архіву Олени Приймачук.

Звісно, не все вдава­лося відразу. Але вперто продовжувала улюблене заняття.

— Раніше ніколи не за­ймалася тортами, більше люблю здобу, — розпові­дає майстриня. — У сім’ї солодощі споживали доти, поки не почала пек­ти їх щодня. Тепер пробу­ють хіба зрідка. Синочок Іллюшка хіба крем доїсть. А донечки Вікторія та Да­ринка — головні консуль­танти по мультиплікацій­них героях.

Господиня черпає на­тхнення від вдячних клієн­тів. Тішиться, коли завдя­ки її виробам очі малечі наповнюються радістю. Готувала торти у вигля­ді казкової Білосніжки, головних героїв мультфільму «Оггі і Кукарачі». Над замовленнями часто працює вночі, адже вдень чимало хатніх клопотів.

Пані Олена накупила цілий арсенал кулінарних інструментів, чоловік на 35-річчя подарував по­тужний міксер. Періодич­но вона проходить курси у знаних шеф-кондитерів. Однак найчастіше черпає знання в Інтернеті.

Випічку жінка відправ­ляє «Новою поштою» (в Ковель, Київ, Одесу). Мала клієнтів навіть у су­сідніх Білорусі і Польщі.

За час роботи ентузі­астка створила не один десяток тортів та печива. Зокрема, особливу ува­гу приділяє інґредієнтам. Значних успіхів досягла в декоруванні. Тому її тво­ріння завжди знаходять споживача.

Леся Грінчук для газети «Добрий господар»