Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Без Діда Мороза, але з паперовим шоу

У львівських пабах і рестораціях – новорічні забави аж до ранку

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий закликав львів’ян залишатися у Новорічну ніч удома, щоб не розносити коронавірус. «Цього року основний акцент — на святкуванні Нового року вдома з рідними, — зазначив Садовий. — У Львові не організовують у ніч 31 грудня якихось гучних забав, дотримуємось карантину. Звичайно, що в місті є гарні ілюмінації, ялинка, ярмарок… Але краще все ж побути на ізоляції, адже нічого ціннішого за здоров’я немає».

Водночас розважальні заклади міста Лева підготували у Новорічну ніч насичену розважальну програму. Власники закладів запевняють, що про карантинні заходи подба­ли. Обіцяють і дезінфектори, і безпечну відстань між столами, і провітрювання приміщень… На­гадаємо, спочатку уряд дозволив нічним клубам і ресторанам працювати у Новорічну ніч лише до першої години ночі, але потім дозволив таку ро­боту до ранку.

В одному із популярних нічних клубів у центрі Львова святкова вечірка коштуватиме 950−1950 гривень з особи. Будуть паперове шоу, дискоте­ка, тематичні фотозони і, звичайно ж, святковий стіл. Зіркових виступів не обіцяють, обійдуться імпровізаціями діджеїв і жартами ведучого ве­чірки. Попри карантин, гості (більшість з яких — іноземці, зокрема, турки) залюбки бронюють місця на новорічну вечірку в цьому клубі. Віль­них місць за столиками майже не залишилося. У львівських пабах — свої новорічні програми. Танці з шампанським біля ялинки, бочки «з вог­нем», пряний глінтвейн, вечірка з музичними хі­тами 90-х тощо. Кошторис вечірки у пабах — від 1500 гривень на особу (залежно від меню). Біль­шість пивних ресторанів обіцяють гостям безлі­мітне споживання пива, а винотеки пригощати­муть у Новорічну ніч молодим вином. За «вогник» у ресторані доведеться викласти 3−4 тисячі гри­вень з особи. У разом програмі — концерт за участі місцевих етногуртів, конкурси, квести, те­матичні фотозони та презенти активним гостям. Один із ресторанів на периферії пропонує ви­ступ фіналіста проєкту «Голос країни 2020» На­зара Яцишина. А от від Снігурок і Діда Мороза усі розважальні заклади відмовилися, бо це пе­режиток минулого.

Один із львівських готелів пропонує гостям поринути Новорічної ночі у світ мистецтва. На екрані транслюватимуть балет «Лускунчик» у виконанні артистів Національної опери України імені Тараса Шевченка. Після цього — конкурси, дискотека і забава аж до ранку. «Фішка» цієї ве­чірки — чоловіки мають прийти у смокінгах або у нестандартних кольорових костюмах… Забава витягне з гаманця 5 тисяч гривень з особи, дітям до 5 років — безкоштовно.

А тим часом…

81% українців планує зустріти Новий рік удома, а майже кожен десятий опита­ний відповів, що сподівається побувати у гостях — у друзів або родичів. Про це свід­чать результати опитування Фонду «Де­мократичні ініціативи».