Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вишиванки завжди в моді

Ратнівчанки Олена Нифодюк і Людмила Ковальчук – подруги, колеги, до того ж мають одне хобі на двох! Вони закохані у вишивку

— Працюю нитками і бісером. Виготовлені мною речі носять не лише члени сім’ї, а й роди­чі (батьки, свекри, племінники). Було, гаптувала на замовлення сорочки, плаття, — розповідає пані Олена.

Серед її улюблених робіт — оздоблена бісером сукня, яку донечка одягнула на випускний у садочок. Собі сорочку вишивала близько пів року. А от задум ви­ношувала значно довше.

— Вишивка заспокоює і на­стільки затягує, що намагаєшся якомога швидше впоратися з до­машніми справами, аби взяти до рук голку, — доповнює Людмила Ковальчук. — Люблю, коли мої ви­роби подобаються людям.

Першу сорочку вона виши­ла нитками чоловікові. Донечці ж, котра збиралася на перший шкільний дзвінок, вже гаптувала бісером.

Успіх заохотив до подаль­шої творчості. Тож згодом були плаття, клатч, сорочки для сина, похресників. Стіни оселі прикра­шають барвисті рушники, ікони, оригінальні картини. Звісно, теж власної роботи.

Олена Нифодюк довго виношувала ідею такої оригінальної блузки.
Олена Нифодюк довго виношувала ідею такої оригінальної блузки.

Леся Грінчук для газети «Добрий господар»