Передплата 2024 «Добрий господар»

На четвертому Форумі місцевому розвитку шукають проекти для розвитку Карпат

Презентували серію сучасних мілітарних плакатів, пригощали дрогобицькою ковбасою, а місту-Нафтусі пообіцяли пожежний автомобіль

Марія ДОРОТИЧ

400 учасників з України та з-за кордону (делегації з Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Грузії, Туреччини, Німеччини), 20 панельних дискусій… У Трускавці Львівської області триває триденний Форум місцевого розвитку, який цьогоріч відбувається вчетверте. Ініціатор форуму — Львівська обласна рада, зокрема голова облради Олександр Ганущин. Щороку форум місцевого розвитку збирає тих, хто любить Карпати, вболіває за них і прагне щось змінити у цьому регіоні. Лозунг цьогорічного форуму — «Карпатський прорив: партнерство задля розвитку».

Під час відкриття форуму Олександр Ганущин зауважив, що цього року експерти дискутують про розвиток Карпатського краю, стратегію, секторальну підтримку, використання елементів партнерства та співпраці для розвитку територій. «Буде ґрунтовна дискусія щодо економічного розвитку в Карпатах: яким чином розвивати підприємництво на місцях, як взаємодіяти та налагоджувати співпрацю між владою, бізнесом та громадою, як має відбуватися залучення ресурсів для розвитку малого та середнього бізнесу, — підкреслив Ганущин. — Ініціатива однойменної громадської організації помножена на зусилля Асоціації органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати-Україна“ разом з Асоціацією „Ради Львівщини“ створює умови для дискусій на тему розвитку Карпат. Під словом прорив розуміємо ініціативи щодо просування ідеї об’єднання зусиль чотирьох областей регіону об’єднаних українськими Карпатами з центральними органами виконавчої влади. Йдеться про просування пілотної програми підтримки ініціатив українських Карпат у майбутній фінансовій перспективі Європейського Союзу 2021 — 2028 років».

У рамках першого дня Форуму місцевого розвитку презентували першу серію сучасних мілітарних плакатів із новими емблемами військових частин. Це постери з символікою 24-ї ОМБр імені короля Данила, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, 93-ї ОМБр Холодний Яр, 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Надруковано дві тисячі примірників кожного з плакатів-постерів. Незабаром вони з’являться у кожній школі Львівщини та Луганщини, спеціалізованих ліцеях, військоматах, пунктах постійної дислокації частин, на сіті-лайтах. «Сподіваємося, що спільно з небайдужими благодійниками ми продовжимо цей проект, — підкреслив Олександр Ганущин. — Наше військо — найкраще, тому нова символіка теж має бути сучасна, креативна, сильна. Переконаний, проект допоможе популяризації Збройних сил України та сприятиме національно-патріотичному, військово-патріотичному вихованню молоді. Постери можна буде встановити у мілітарних магазинах, офісах та у будь-якому місці, де працюють, бувають, відпочивають наші воїни, їхні рідні, друзі…».

Також в перший день Форуму місцевого розвитку, експерти-кулінари Львова та області, історик Ігор Лильо обговорювали феномен галицької кухні. Провідні ресторатори Львова, серед яких співзасновник холдингу емоцій ««Фест» Андрій Худо ділилися секретами успіху. Після дискусії на тему смаколиків, гостей пригощали дрогобицькою ковбасою, приготовленою на грилі за старовинними рецептами.

Під час другого дня форуму міський голова Трускавця Андрій Кульчицький домовився з владою про сучасний пожежний автомобіль для курортного міста. Форум місцевого розвитку — не лише панельні дискусії та неформальне спілкування учасників. 26 червня у рамках заходу, в міському парку Трускавця відбувся забіг учасників форуму. Серед активних спортсменів забігу — Олександр Ганущин, який закликав до здорового способу життя і на власному прикладі показав: зайнятість — не виправдання, аби не йти в спортзал на заняття, чи принаймні не бігати в парку. Під час забігу першим перетнув фінішну стрічку 14-річний гірськолижник Влад Яцуляк.

Схожі новини