Передплата 2024 «Добрий господар»

Світлана Тарабарова прийшла на зйомку з немовлям, а Софію Ротару провели на майданчик через «чорний» хід

Закулісні враження зі знімального майданчика «Фантастичної ночі» на телеканалі «Україна»

Попри те, що до Нового року ще далеко, телеканали вже розпочали роботу над зйомкою святкових музичних програм. Телеканал «Україна» запро­сив на свій «корпоратив» увесь «бомонд» нашого шоу-бізнесу — Дзідзя, Олега Винника, Вєрку Сердючку, Софію Ротару, Мо­натіка, гурти «ТіК» і «Антитіла», Сергія Бабкіна, Настю Камен­ських, Павла Зіброва, співачок Tayanna і Alyosha. Ніхто не сидів за традиційними столиками — усі танцювали!

Знімали «Фантастичну ніч» на кіностудії імені Олек­сандра Довженка. Один із павільйонів перетворився на дискомайданчик, «тусовку» яко­го зустрічали телеведучі кана­лу «Україна» Олександр Скічко та Лілія Ребрик. А іноді їм навіть доводилося ставати на ковзани. Як розповів Сашко журналіст­ці «ВЗ», він любить кататися на ковзанах, але «на пластику» ро­бив це вперше. Як з’ясувалося, це спеціальний пластик, що на­гадував лід. Окрім нього і Лілії Ребрик, свою концертну про­граму «відкатала» й Злата Огнє­віч.

Коли у Новорічну ніч переми­каю канали у пошуках чогось су­пер-пупер, іноді дивуюся: ну що ж тут показують аж такого над­звичайного? От вийшов співак — заспівав. Йому всі поплеска­ли, випили шампанського, по­бажали щастя-здоров'я у Ново­му році і все. Насправді, за тими новорічними концертами сто­їть така копітка робота, як на зні­мальному майданчику якогось серіалу, де є, окрім телекамер, гримери, відповідальні за світло, підтанцьовку, звук… І за масов­ку. Те саме було і під час запису «Фантастичної ночі».

Телеканал запросив тих на запис програми, хто вміє ве­селитися. Вік — без обмежень. Правда, гонорару не обіцяли. Зате була можливість натанцю­ватися. Але однією з умов учас­ті був дрес-код — одягнутися, як на новорічну вечірку. Гарна сук­ня для дівчат, плюс зачіска й ма­кіяж, а для хлопців — елегантний одяг.

— Я навіть не поцікавилася, чи будуть за участь у зйомці плати­ти гонорар, — розповіла студент­ка Наталка. — Знаєте, якщо на­збирати гроші і купити квиток на улюбленого виконавця, не змо­жеш побачити його зблизька. А тут — усі класні виконавці від­разу! Так, вони не роздають ав­тографів, але за час репетиції і запису номера можна потанцю­вати разом із зірками сцени.

— А я цього року Новий рік буду зустрічати «в обнімку з те­левізором», — жартує оператор одного з київських банків Світла­на. — Скільки років мріяла опини­тися «у ящику» у Новорічну ніч?! З бокалом шампанського за сто­ликом зі своїм улюбленим ар­тистом. Але навіть і не мріяла, що побачу їх усіх так близько, та ще й натанцююся від ранку і до глибокої ночі. Тепер і я, і усі мої друзі сидітимуть перед телевізо­ром і виглядатимуть мене у цьо­му концерті. Адже я також тут знялася у «головній ролі», бо ж недаремно робила зачіску, купу­вала нові туфлі до сукні.

Була подивована, що серед масовки не лише «молодняк», а й старше покоління. 65-річна пані Євгенія одягнулася, як «мо­лодичка», і витанцьовувала аж до глибокої ночі. Каже, «такого Нового року не мала за усе своє життя». Для неї головний артист Новорічної ночі — Дзідзьо. І що­йно оголосили його номер, роз­штовхала усіх, щоб опинитися у перших рядах.

Натомість багато жінок баль­заківського віку не могли до­чекатися свого кумира — Оле­га Винника, заради якого і пожертвували своїм вихідним. Хотіли разом із «пожирачем жі­ночих сердець» заспівати «Вов­чицю». Винник приїхав на зйом­ку вже ближче до опівночі, тож більшість його шанувальниць не дочекалася. Але ті, хто «ви­стояв на ногах», точніше, на ви­соченних обцасах, отримав ав­тограф, фото і селфі. До речі, кілька днів тому Олег Винник отримав високе визнання «Най­кращий співак року». На преве­лике здивування артиста, ніх­то з колег по цеху його з цією нагородою так і не привітав. «Звісно, це неприємно, — каже Винник. — Єдиний зарубіжний артист надіслав привітання майже о 4-й ранку».

Мені пощастило поспілкува­тися не лише з «акторами масо­вого жанру», а й із зірками. На­приклад, співачка Alyosha Новий рік завжди зустрічає «на роботі». Бо це, як і увесь грудень, період заробітку. Хоча вона напередод­ні зі синами прикрашає вдома ялинку, але не може з дітьми зу­стріти прихід Нового року. Її чо­ловік — Тарас Тополя (лідер гур­ту «Антитіла». Г. Я.) — також буде на роботі. Зате на Різдво Христове уся родина збереть­ся за святковим столом. Alyosha записала свій номер — кавер на пісні Тіни Тернер з двох дублів. Каже, виконала все не зовсім так, як хотіла, бо дуже слизька підлога — штучний сніг, який си­плять зверху, і сріблясті «кон­феті». Співачка повинна була не лише співати, а й танцювати, але постійно переживала, щоб не послизнутися і не впасти.

А впасти на цьому танцмай­данчику можна було за секунду. У цьому переконалася і я, коли оператор каналу різко розвер­нувся разом із камерою і так геп­нув мене своїм «боком», що я, як м’яч, відлетіла на метр і призем­лилася на підлозі… Оператор навіть цього не відчув — настіль­ки був занурений у творчий про­цес. Правда, потім зрозумів, що щось трапилося «не те», назвав мене «дєвушкою» і довго виба­чався…

Як розповів мені співак Іван Наві, він, як і решта зірок шоу-бізнесу, на Новий рік працю­ватиме. Але не вважає зустріч Нового року родинним свя­том, бо найбільше любить Різд­во. «Я 7 січня, раз на рік, дістаю свій акордеон, і ми всі колядує­мо. Коли за столом збирається вся родина, а іноді це понад 30 осіб, і колядою наповнена оселя, — тоді я відчуваю велике свято. І з нетерпінням чекаю його щоро­ку», — сказав журналістові «ВЗ» Ivan NAVI.

Такої ж думки і кума Дзідзя, співачка Ольга Цибульська. Для неї Новорічна ніч мине також у виступах, а з родиною зберуть­ся на Різдво. Її 4-річний син Не­стор (хрещеник Дзідзя) цього року колядуватиме з усією роди­ною. На моє запитання: що хоче Оля Цибульська побажати усім у Новому році, співачка відповіла: «Миру і здоров’я! Щастя у кожній родині і добробуту. А Дзідзьові — маленьких Дзідзюнчиків!».

Якщо одні зірки залишають своїх дітей на час зйомки і ви­ступів з нянями, бабусями-ді­дусями, то співачка Світлана Тарабарова приїхала на запис «Фантастичної ночі» зі своїм си­ном Іваном. Тарабаровій виділи­ли окрему гримерку. Поки йшла репетиція і запис її виступу, що тривало шість годин, Світлана три рази встигла грудьми пого­дувати свою крихітку.

Складним був виступ у спі­вачки Tayanna. Вона виїжджа­ла на танцмайданчик на машині, де її зустрічав Monatik. Новий рік зазвичай зустрічає вдома — у ро­динному колі. Любить загадува­ти бажання. Але, каже, бажання треба загадати і відпустити. Тоді воно здійсниться. Щороку че­кає на прихід святого Миколая. Сама любить отримувати пода­рунки навіть зараз, і синові кла­де під подушку щось корисне. Як правило, це книжка, або розви­ваюча гра.

Усі артисти із задоволенням позували перед камерами і спіл­кувалися із журналістами. Про свій номер «Я устал, хочу люб­ви», а також про знамениті вуса вкотре розповідав Павло Зібров. Сипав жартами на кшталт «у нас у родині поповнення: вівчарка народила чотирьох», хизував­ся, що має можливість купувати сценічний одяг у спеціалізова­ному магазині у Дубаї. «От ту­фельки на мені „нєхілиє“ — 1200 євро. Але це сцена, тож мушу виглядати», — сказав Павло Ми­колайович.

Про перший рік «сольного плавання» розповіла Настя Ка­менських, а також про безмеж­ну радість від нагороди «Співач­ка року». Настя активно почала вивчати іспанську мову, щоб за­пустити іспаномовний альбом, похвалилася знаннями італій­ської і озвучила мрію — підкори­ти увесь світ. Настя не любить сидіти у Новорічну ніч вдома, бо любить працювати. А потім — від­разу на відпочинок у Латинську Америку.

Усі з нетерпінням чекали на приїзд Софії Ротару. Артистка попередила, щоб їй не виділяли гримерку, бо приїде відразу на виступ. На танцмайданчик Со­фію Михайлівну провели з «чор­ного» входу, записали її виступ з першого дубля. Правда, поки налаштовували звук, артистка підійшла до «артистів масовки» і з кількома зробила селфі, деко­му потиснула руку.

Та, мабуть, найбільше зірко­ву хворобу демонстрував Ан­дрій Данилко. Бо якщо всі артис­ти спілкувалися з журналістами, фотографувалися з «масовкою», то арт-директор Вєрки Сердюч­ки озвучив вимогу: ніякої зйом­ки, жодних інтерв’ю, автограф-сесій… А ще звільнити прохід до гримерки, бо в іншому випадку артист не приїде взагалі.

Можливо, хтось дорікне, мов­ляв, який може бути Новорічний вогник і пісні-танці, якщо у країні йде війна. Таке запитання я по­ставила лідеру гурту «ТіК» Вікторові Бронюку. «Почуття гумору — це особливість українсько­го народу. Навіть у найскрутніші моменти ця особливість допо­магає. Коли ми в екстремаль­ні моменти бували на передо­вій, бачили, що наші хлопці без почуття гумору не проводять жодного дня. Життя триває. Якщо пісні і гумору в міру, то це обов’язково треба робити».

Усі фото телеканалу «Україна»

Київ

Схожі новини