Передплата 2024 «Добрий господар»

Українського політв’язня Клиха перевезуть до тублікарні

  • 29.11.2018, 18:24
  • 836

Українського політв’язня Станіслава Клиха в грудні направлять до туберкульозної лікарні для «проведення планового обстеження і визначення подальшої тактики лікування».

Про це повідомляє ТСН із посиланням на лист-звернення до українського омбудсмена Людмили Денісової радника президента РФ — очільника Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті Російської Федерації.

«Для проведення планового обстеження і визначення подальшої тактики лікування пацієнта 5 грудня 2018 року буде направлено до філії «Туберкульозна лікарня № 1» федеральної казенної установи охорони здоров’я «Медико-санітарна частина № 74 Федеральної служби виконання покарань», — йдеться у повідомленні.

За даними відомства, нині стан здоров’я Клиха оцінюється лікарями-фахівцями як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

«Станіслав Клих утримується у ФКУ Тюрма від 26 лютого 2017 року, перебуває під диспансерним наглядом за наявними хронічними захворюваннями, в рамках якого йому проводяться клінічно-лабораторні та інструментальні обстеження, консультації лікарів-спеціалістів. За час відбування покарання Клих неодноразово звертався за медичною допомогою, яку отримував в амбулаторних і стаціонарних умовах медичної частини установи і філії «Психіатрична лікарня» федеральної казенної установи охорони здоров’я «Медико-санітарна частина № 74 ФСВП», — додали у Раді з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року суд присяжних визнав Станіслава Клиха винним у тому, що він нібито брав участь у Чеченській війні на боці бойовиків, українця було засуджено до 20 років позбавлення волі. Клих відбуває покарання в Челябінській області.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень