Передплата 2024 «Добрий господар»

Дзідзьо: «Кіно коштує не лише великих грошей, а й рік життя»

25 жовтня в Україні відбулась прем’єра нової української кінокомедії «DZIDZIO Перший раз»

Після шаленого успіху комедійної стрічки «DZIDZIO Контрабас» (картина одержала премію «Золота дзиґа» у номінації «Вибір глядача» та зібрала в українському прокаті понад 20 мільйонів гривень) відомий український співак Дзідзьо вирішив створити новий фільм — «DZIDZIO Перший раз». До зйомок нової картини команда DZIDZIOFILM приступила 28 червня цього року.

У фільмі «DZIDZIO Перший раз» головний герой Дзідзя — великий артист, у душі — наївна дитина. Усе своє життя він приховує один маленький секрет, який переростає у величезну про­блему. Казав, має такий вели­кий секрет, що якщо його у філь­мі не розповість, то «трісне на всю Україну». Цього разу ні найкраща у світі мама, ні його крутий друг не зможуть йому допомогти. Таку делікатну справу Дзідзьо повинен вирішити вперше і дуже обереж­но… Сценарій до фільму написа­ли Дзідзьо (Михайло Хома), Павук (Сергій Либа), Діана Юраш і Тарас Дронь.

На зйомки сцени, коли Дзі­дзьо запізнюється на літак, яку знімали у серпні у Львівському аеропорту, запросили журналіс­та «ВЗ».

Упевненість головного ге­роя і «організатора» комедійної стрічки у тому, що прем’єра від­будеться 25 жовтня, у мене, від­верто кажучи, викликала сумнів. Як встигне? Зйомки у розпалі, а він призначає прем’єру, яка має відбутися за неповні два міся­ці?! Але, мабуть, Дзідзьо не був би Дзідзьом, якби слова не до­тримав. Загальноукраїнська прем’єра відбулася у призначений день. На прем’єрний показ у кі­нотеатр «Планета Кіно», що у ТЦ «Форум», прийшли «винуватець» події Дзідзьо, Бодя Павук, Діана Юраш, Муза, актриси Ольга Кі­яшко і Анна Тихомирова та про­дюсер фільму Анатолій Безух.

…Знехтувавши настановами мами, головний герой Дзідзьо запізнюється на літак до Порту­галії. Не знайшовши іншого вихо­ду, герой повертається до свого рідного селища. У селі Бортники, що у Львівській області, Дзідзьо зустрічає своїх давніх друзів, се­ред яких і Бодя Павук. Завдяки йому герой знайомиться з пре­красною дівчиною Квіткою, яка одразу підкорила його серце…

Не хочу переповідати сюжет картини, однак зазначу, що гумору там — повно. Щирого українсько­го, добротного. Є і ліричні відсту­пи, що «пробивають» на сльозу.

За словами Дзідзя, українське кіно — це наша поведінка, наша ментальність, природа. Треба ді­йти до такого рівня, щоб укра­їнське кіно стало нам цікаве, бо якщо знімемо щось схоже на американське, то будемо не ці­каві. Усі локації у фільмі справ­жні, дуже мальовничі і гармо­нійні. Часом це трохи нагадує мультфільм, бо все настільки ху­дожньо і кольорово. Момента­ми — смішно, а подекуди — сумно і драматично. Стрічка дуже про­ста — для людей і про людей. А ще про кохання і церковний хор.

Молода актриса Ольга Кіяш­ко, яка зіграла у фільмі Леську, зі­зналася: «Уперше поєдналася на­стільки професійна команда. Ви це побачите за візуальним рядом — і за звуковим, і за монтажним, і за роботою людей у кадрі. Кожна людина була на своєму місці й ви­конувала свою роботу, не втруча­ючись у роботу когось іншого. Ця стрічка європейського формату — і щодо якості, щодо вкладеної душі, і потенціалу».

Роль Квітки у комедії зігра­ла Анна Тихомирова, яку з-поміж шестисот (!) кандидаток особис­то вибрав Дзідзьо.

— Я дуже переживала, — сказа­ла Анна Тихомирова. — Адже кас­тинг був не такий, як зазвичай. Не було жодної проби з камера­ми. Переживала, щоб я не підве­ла весь колектив, щоб у мені не розчарувались.

Уперше знімальна група ви­рішила нагородити журналіс­тів за найкращі запитання. Пе­ред прес-конференцією цього пункту у програмі не оголошу­вали. Тому деякі журналісти на­віть і не поспішали ставити запи­тань, бо, мабуть, хотіли якомога швидше потрапити на перегляд фільму. Після закінчення прес-конференції Дзідзьо, порадив­шись зі знімальною командою, вирішив нагородити особистим величезним портретом у рамці журналіста «ВЗ», тобто мене, за найкраще запитання: «Як почува­лися на знімальному майданчи­ку акторки Ольга Кіяшко та Анна Тихомирова поруч з „титанами“ українського шоу-бізнесу? Чи не відчували тиску і зверхності у по­ведінці Дзідзя і Боді Павука?».

Іще одним портретом наго­родили 12-річну «Міні-міс Львів» Юлію Сидорчук за таке її запи­тання: «У попередньому фільмі „Дзідзьо. Контрабас“ ви зі своєю мамою спілкувалися лише теле­фоном. У фільмі „Дзідзьо. Перший раз“ ваша мама приїхала в Україну і взяла участь у зйомках. Чи не ма­єте наміру тепер поїхати до мами у Португалію, щоб там зняти кіно?».

— Мала, ти ніби у книжку ди­вишся. Дуже планую і дуже хочу, — відповів Дзідзьо. — Але це буде залежати від того, як ви нас під­тримаєте. Бо піти у кіно і придба­ти квиток за якихось 80−90 гри­вень — це ще не все. Насправді це кіно коштує рік часу життя і ве­ликих грошей. Бо коли ти маєш багато грошей і віддаєш їх на зйомки фільму, — це одне. А коли ти їх не маєш — дуже важко. Але так хочеться щось добре зроби­ти для людей, для України. Це дуже велика відповідальність… Ми вчимося, є помилки, і вони будуть. Але ми вчимося, йдемо вперед і розраховуємо на вашу підтримку.

Схожі новини