Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дзідзьо: «Цим фільмом приверну увагу тих, хто ставиться до моєї творчості скептично»

Репортаж зі знімального майданчика комедійної стрічки «DZIDZIO Перший раз»

Після шаленого успіху комедійної стрічки «DZIDZIO Контрабас» (картина одержала премію «Золота дзиґа» у номінації «Вибір глядача» та зібрала в українському прокаті понад 20 мільйонів гривень) відомий співак Дзідзьо вирішив створити новий фільм — «DZIDZIO Перший раз». До зйомок нової картини команда DZIDZIOFILM приступила 28 червня цього року.

У фільмі «DZIDZIO Перший раз» головний герой Дзідзя — великий артист, у душі наївна дитина. Усе своє життя він приховує один маленький секрет, який переростає у величезну проблему. Каже, має такий великий секрет, що якщо його у фільмі не розповість, то «трісне на всю Україну». Цього разу ні найкраща у світі мама, ні його крутий друг не зможуть йому допомогти. Таку делікатну справу Дзідзьо повинен вирішити вперше і дуже обережно…

Сценарій до фільму написали Дзідзьо (Михайло Хома), Павук (Сергій Либа) і Діана Юраш, Тарас Дронь. Фільм «DZIDZIO Перший раз» вийде в український прокат 25 жовтня 2018 року.

Зйомки стрічки розпочалися 13 липня 2018 року в селі Бортники Жидачівського району, що на Львівщині. Окрім того, багато сцен уже зняли у Ходорові, зокрема на території старої вілли початку ХХ століття, що належала князеві Євгеніушу Любомирському (тепер це Ходорівська міська лікарня, у якій народився Михайло Хома). Однією з локацій зйомок став старий цукровий завод у Ходорові, який свого часу був найбільшим у Галичині.

— Мене енергетика кликала їхати додому і знімати картину саме там, — розповів журналістові «ВЗ» головний актор фільму, автор ідеї стрічки Дзідзьо. — Мій фільм комедійний, але там будуть і плакати, і сміятися, і переживати.

Один зі знімальних днів команда DZIDZIOFILM провела на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. У сцені йшлося про те, що Дзідзьо запізнився на літак. Вийшов на площу перед аеропортом і так жалібно у слухавку каже мамі: «Мамо, мамо… Чуєте мене? Я запізнився…». І казав це так щиро, що справді було його шкода…

Попри те, що останніми тижнями дощі майже не припиняються, того дня сонце пекло немилосердно. Дзідзьо був одягнутий «не по сезону»: у 30-градусну спеку Михайло мав на собі чорний плащ, застебнутий на всі ґудзики, а на голові — зелений берет. Сцену знімали дуже довго: то масовка «криво» пішла, то хтось «у кадр вліз», то ще були якісь причини для репетицій і дублів. А Михайло все ходив з валізкою туди-сюди. Піт градом котився по обличчю, тому гримери кожні кілька хвилин витирали спітніле чоло героєві і «припудрювали носик».

Не обійшлося на знімальному майданчику і без казусів. Богу дякувати, все закінчилося добре, але адреналіну випадок додав усій знімальній команді. Актриса, яка їхала за кермом, замість натиснути на гальма, щоб зупинитися, притиснула ніжкою педаль газу…

— Бюджет картини, — продовжує Михайло Хома, — великий. Адже малим коштом добре кіно зняти неможливо. Тому доводиться просити допомоги у продюсерів.

— А чому не попросили у Держкіно хоч частину коштів?

— Вперше на прохання виконавчого продюсера Діани згодився подати документи на розгляд. Але якоїсь миті відчув, що не треба було цього робити. Держкіно мені так і не допомогло. Показало дулю. Я робив все за свої гроші. Цього разу попросив свого партнера по бізнесу Анатолія Безуха стати продюсером нової картини. Але, ви ж розумієте, гроші треба буде повернути, бо ніхто просто так не погодиться віддати свої кровні. Я взяв на себе таку відповідальність, бо дуже хотів створити цю картину. Людей треба дивувати. На місці стояти не можна. Цим фільмом здивую глядачів і приверну увагу тих людей, які скептично ставляться до моєї творчості, мовляв, Дзідзьо матюкається…

— Але ж ви казали, що вже не матюкаєтеся!

— Та чо? Матюкаюся. Всі матюкаються. Я ж матюкався у творчості, щоб якось на себе звернути увагу.

Мама Дзідзя — Галина Янівна — у попередній картині «DZIDZIO Контрабас» «знімалася» по скайпу: сварила сина за гроші, виховувала, а він все викручувався, обманював (гроші, які мама висилала з Португалії на будівництво нового будинку, Дзідзьо вкладав у свою творчість). Цього разу Галина Янівна спеціально прилетіла в Україну, щоб знятися у фільмі свого сина.

— Мама бере найактивнішу участь у процесі, — сміється Михайло. — Дивилася, кому дали більше їсти, кому — менше, хотіла встановити справедливість і часто сварилася на знімальному майданчику. Не могла змиритися, чому людям, які мокнуть, не дали палатку… Одне слово, мама вирішила покерувати по-материнськи. Та, попри це, вона чудово зіграла.

— Гонорар мамі платите за знімальний день?

— Мама знімається на «материнських засадах». Вірю, що цього разу щось зароблю, бо це несправедливо: вкласти в кіно душу — і нічого з цього не мати. Скільки це часу, відповідальності перед тими людьми, які дають гроші на фільм… Це ж рік треба жити тим фільмом.

Окрім головного героя, цього дня на знімальному майданчику я зустріла Володимира Карковського, виконавця головної ролі у Дзідзьовому кліпі «Банда-банда». Володя — непрофесійний актор. У кліпі «Банда-банда» зіграв… самого себе.

З «місцевим контрабандистом» Володимиром Карковським ставали до знимки юні фанатки...
З «місцевим контрабандистом» Володимиром Карковським ставали до знимки юні фанатки...

— Ми з Михайлом Хомою — земляки, — розповів журналісту «ВЗ» Володимир. — Я старший від Михайла на п’ять років, але ми вчилися в одній школі. В образотворчу школу ходили в одну й ту ж, тільки він вчився на вокальному відділенні, а я — на образотворчому. Після школи наші дороги розійшлися.

— Якщо ви — непрофесійний актор, то чому Дзідзьо запросив вас спочатку у кліп, а тепер у свій новий фільм?

— Бо усе, що знімає Дзідзьо, — то правда. Він знає, що я їжджу до Польщі. У кліпі «Банда-банда» — 99 відсотків реального життя. Як люди заробляють на контрабанді сигарет у сусідній країні. Попри те, що це незаконний гендель, люди все одно цим займаються.

— То ви тепер стали зіркою, і, мабуть, на кордоні тепер маєте «зелене світло»?

— Нічого мені не заважає і далі возити контрабанду. Не люблю того слова «зірка». Друзі мене питають: «Ну що, довозився?».

— Вас, мабуть, впізнають і у магазині, і у транспорті?

— Впізнають. Особливо діти. Тицяють пальцем: «Мамо, мамо, дивися, пішов той контрабандист з «Банди-банди».

— Яку роль Дзідзьо доручив вам цього разу?

— У мене одна з трьох головних ролей, але я не буду розповідати про свого героя. Мій герой списаний з життя, нема фальші і нема вигадки.

— Оскільки ви зайняті на зйомках, то наразі цигарок не возите до Польщі?

— Я все встигаю (сміється. — Г. Я.).

Усі фото авторки

Схожі новини