Передплата 2024 «Добра кухня»

Туреччина — «вчорашній день». Єгипет? Надто дорого!

Де відпочивають українці цього літа?

Пошуковик Google оприлюднив рейтинг запитів українців щодо відпочинку за кордоном. Якщо вірити статистиці, найпопулярнішим напрямом залишається Туреччина. На другому місці — Єгипет. Замикає трійку лідерів бюджетна Болгарія. Далі у списку — Грузія, Балі (Індонезія), Кіпр, Греція, Туніс, Хорватія і Таїланд.

Рейтинг складено за кількістю запитів у пошуковику Google. «Однак він не відображає реальної картини того, куди їдуть українці», — кажуть туроператори.

«За звичкою, перше, що шукають українці, — Туреччина. Але у Туреччину добре їхати з малими дітьми — готелі пропонують дитяче меню, анімацію. Дорослі там іноді нудяться. За відпочинок на двох на сім ночей (усе включено) доведеться викласти 500 $ - це якщо їхати з «гарячою» путівкою, — розповідає директор туристичної фірми «Карпатія-Галич-Тур» Теодозія Микитка. — Єгипет також дорогий, тож не дивно, що сьогодні стрімко набирає популярності Албанія. Відпочинок на двох на дев’ять ночей, з проїздом, сніданками та курортними зборами у цій країні обійдеться у 560 євро.

Та сама поїздка у вересні (без сніданків) — у 480. Люди орендують авто і цілий день проводять у мандрах, тож триразового харчування їм не пропонуємо. Ціни на їжу — такі як у нас. Ще один перспективний напрям — Батумі (Грузія). Минулого тижня запустили зі Львова новий авіарейс. Туристів приваблює лояльна цінова політика — за 50 $ на добу можна винайняти двокімнатні апартаменти. Але малоймовірно, що це буде на першій лінії. На ній розташовується лише один готель Colosseum. Навіть Hilton і Radisson — на другій (тобто не за 100, а за 200 м від найближчого пляжу.Авт.).

Дедалі більшу популярність здобувають Італія та Іспанія. В Італію зі Львова щотижня вилітають 16 прямих рейсів: чотири — у Неаполь, по три — у Рим, Венецію, Мілан і Бергамо. В Іспанії оренда трикімнатних апартаментів (дві спальні і велика вітальня) на тиждень обійдеться лише у 400 євро. Правда, авіапереліт дорогий — 200−250 євро. Але якщо бронювати квитки у січні-лютому, можна вкластися у 50−60 євро. На жаль, у нас досі відсутня культура раннього бронювання. А це б дозволило суттєво зекономити. Тиждень проживання у 4-зірковому готелі у двомісному номері у Халкідіках (Греція) коштує 2200 євро. Якщо бронювати у січні-лютому, можна зекономити 1100 євро".

Схожі новини