Передплата 2024 «Добрий господар»

Конкурс краси, де немає переможених

На грандіозному шоу «Міні-міс та міні-містер Львів-2018» усім учасникам роздали титули, корони і подарунки

Минулими вихідними розважальний комплекс «Малевич» перетворився на оазу краси і таланту. Стільки талановитої і неймовірно красивої малечі я не бачила давно. Складалося враження, що зі Львова і навколишніх районних центрів сюди з’їхалися най-най-най… діти, щоб помірятися не силою, а вокальними і танцювальними даними, артистичною майстерністю і вибороти титул та корону «Міні-міс та міні-містера Львова-2018». Конкурс складався з трьох етапів — представлення, демонстрація таланту і дефіле.

Ще за годину до початку грандіозного шоу у фойє клубу спацерували красуні дівчата у пишних вечірніх сукнях, із зачісками і відповідним макіяжем. Цей різнобарвний розарій доповнювали хлопці в елегантному одязі і зі стильними стрижками. Це не були зйомки для обкладинки модного журналу, а шостий конкурс краси і таланту «Міні-міс та міні-містер Львів-2018».

24 учасники змагалися у трьох вікових категоріях — молодшій, до якої входили діти від п’яти до семи років, середній (8−10 років) і старшій (11−13 років).

— Ми проводимо конкурс шостий раз поспіль, — розповіла журналістові «ВЗ» директор, продюсер і режисер телевізійного центру «Кадрики» Ірина Климович. — І щороку обираємо різні теми. Торік була тема «Україна — серце Європи», де треба було розповісти про різні народи, традиції людей, які є сусідами України. А ще перед тим конкурс був присвячений темі «Ні — війні». Щоразу метою конкурсу є щось пізнавальне. Цьогоріч темою був космос. Кожна дитина для себе пізнавала нову інформацію про зірки, планети, галактики і розповідала її слухачам. У Києві цьогоріч це вже буде ювілейний, 20-ий. Наші діти, які перемогли у Львові, братимуть участь у цьому престижному ювілейному конкурсі краси у столиці.

— Що дають такі конкурси дітям?

— Насамперед, величезна реалізація. А ще можливість зрозуміти — твоє це чи ні. Може дитина співати у майбутньому чи їй краще займатися танцями або акторською майстерністю.

Шість років тому, коли керівництво телевізійного продюсерського центру «Кадрики» вирішило створити для дітей свято краси на високому рівні, де дітей готують до цього свята, у місті Лева схожих конкурсів не було. Зібрали команду професіоналів — ведучих, акторів, співаків, танцюристів, які взялися готувати дітей до сцени.

Режисер телевізійного центру «Кадрики» Ірина Климович з володаркою Гран-прі Софією Аліфановою.
Режисер телевізійного центру «Кадрики» Ірина Климович з володаркою Гран-прі Софією Аліфановою.

Діти, які навчаються у телевізійному центрі «Кадрики», вже з першого дня засвоюють основні ази. Але участь у конкурсі краси і таланту можуть взяти навіть ті, хто не є учасником телевізійного центру. Два місяці їх навчають, як краще продемонструвати обдарованість і талант.

— Чи батьки повинні платити за участь у конкурсі?

— Це суто символічний внесок, бо нам ніхто не виділяє відповідних коштів на закупівлю корон, стрічок, квітів, м’яких іграшок… Ми також не забезпечуємо одягом і не робимо макіяжу дівчаткам. Це все на розсуд батьків. Наше завдання — навчити дитину гарно співати, танцювати, декламувати. І, можливо, для багатьох з них це перше в їхньому житті дефіле і демонстрація таланту стане путівкою на велику сцену. Або залишиться назавжди у пам’яті, як найкраще свято дитинства.

У конкурсі краси і таланту «Міні-міс та міні-містер» не буває переможених. Ніхто не покидає конкурсу зі сльозами на очах. Усім учасникам дають подарунки і титули. Помилковим є думка скептиків, які переконані, що за перемогу у конкурсі треба спустошити гаманець. Насправді, це не так. Окрім професійного незалежного журі, бали виставляють також діти — переможці минулорічних конкурсів. А вони добре розуміють, хто виступив найкраще і кому варто поставити найвищий бал.

Цього року у молодшій групі найвищу нагороду здобула п’ятирічна Злата Франт, у старшій -12-річна Андріана Галун, а от у середній групі журі вирішило присудити аж два найвищі титули. Корону «Міні-міс Львів-2018» 9-річній Оксані Пилип вручила володарка титулу «Міні-міс Львів-2017» і член журі Юлія Сидорчук.

Оскільки кількість балів у переможниць середньої групи вийшла однаковою, журі вирішило вручити, окрім титулу «Міні-міс» ще й Гран-прі фестивалю. Корону отримала учениця третього класу Першої Львівської приватної гімназії 9-річна Софія Аліфанова.

— Я два роки займаюся у «Кадриках», навчаюся на відділеннях «Телезірка», акторська майстерність і вокал. Участь у конкурсі краси і таланту беру вдруге, — каже Софійка. — Торік отримала титул віце-міс, тому вирішила ще краще підготуватися і довести усім, що мені більше личить корона переможниці. Окрім того, займаюся художньою гімнастикою, люблю малювати. Мрію стати відомою телеведучою, як Опра Вінфрі.

Фото автора

Схожі новини