Передплата 2024 «Добрий господар»

Багато літа, Львова і трохи весни

представив народний художник України Петро Сипняк у галереї ProArt Gallery

У галереї ProArt Gallery відкрилася персональна виставка «В струменях літа» народного художника України Петра Сипняка — одного з найвідоміших українських митців.

Автор представив понад 30 робіт, більшість з яких поціновувачі мистецтва бачать уперше. Вони формують три сюжетні лінії: місто, природа, село. Митець не зрадив своєму життєвому кредо — йому нецікаво затримуватися на чомусь одному, маестро постійно шукає нові сюжети.

Душевна і щира атмосфера панувала на відкритті виставки, на яку завітали колеги митця, шанувальники його таланту.

А подивитися і справді було на що. У своїх полотнах митець відтворює красу і неповторність рідної землі. Це улюблені теми художника: природа і літо. «Це тема, яку я люблю і з якою давно працюю. Тут здебільшого літо і трохи весни. В основному найновіші роботи, створені у 2018 році. Усе свіже. Лише кілька робіт із попередніх років, які до цієї теми підходять», — розповів Петро Сипняк.

Не оминув художник своєю увагою рідного Львова і представив унікальні архітектурні ансамблі міста, полотна з зображенням львівського дощового пейзажу, улюблених вуличок та скверів.

Колега Петра Сипняка художник Ігор Гавришкевич поділився своїми враженнями від побаченого: «Петро Сипняк є особливим у колористиці і композиції. Як досвідчений живописець, він працює у різних жанрах, роботи його різнопланові. Петро — професіонал у всьому: він уміє і малювати, і експонувати ці роботи. Адже це також мистецтво — представити свої твори добірно. Бо твори, розміщені на стіні, теж між собою взаємодіють, або навпаки — конкурують».

Митець творить постійно. Одна із його виставок зараз експонується у Чикаго, в Українському домі. Коли ж йому запропонували виставити свої роботи у цій новій львівській галереї, одразу погодився.

Помилуватися цими чудовими полотнами — варто. Львів’яни та гості міста зможуть оглянути їх до 23 червня у ProArt Gallery, що на вул. Героїв УПА, 77, у Львові. Це новостворена галерея, мета якої — розширити арт-простір, вийшовши за межі історичної частини Львова.

Схожі новини