Передплата 2024 ВЗ

За кордоном більше люблять кишенькових собак, у нас надають перевагу сторожовим і компаньйонам

Кореспондент «ВЗ» побувала на міжнародній виставці собак «Львів — 2018»

У Львові, на стадіоні «Динамо», на весняній міжнародній виставкці собак усіх порід «Львів-2018» за звання кращого змагалися 300 чотирилапих із України — Києва, Вінниці, Чернівців, Івано-Франківська, Хуста, Миколаєва (обласного), Харкова, Львова, а також із Польщі, Італії, прибалтійських країн.

Показовий виступ вихованця “Українського легіону” Віктора Іонова
Показовий виступ вихованця “Українського легіону” Віктора Іонова

Розпочалася виставка із параду її учасників. Скажу, що вперше бачила таке видовище. Очолили колону. У кожному ряду йшли представники різних порід. Розповісти про них попросила організатора заходу — президента львівського клубу «Тамерлан» Олену Ширінську. Зазвичай закордонні гості привозять кишенькових декоративних собачок — йорків, шпіців пуделів, терєрів, болонок, чіхуахуа, — каже пані Олена. Незмінними учасниками є і класичні, завжди модні вівчарки. Українські любителі чотирилапих надають перевагу сторожовим собакам, компаньйонам — кане-корсе, лайкам, маламутам, хаскі.

Ось такими титулованими були учасники виставки
Ось такими титулованими були учасники виставки

Уперше відбулися міжнародні виставки, в яких здобули перемогу кавказька вівчарка з Миколаєва і померанський шпіц зі Львова. Серед цих двох переможців найкращим журі визнало померанського.шпіца. «Львів'янин» здобув перемогу і серед собак породи кане-корсо

На п'єдесталі - кращі у породі кане-корсо
На п'єдесталі - кращі у породі кане-корсо

Перед змаганнями вдалося поспілкуватися із власником кавказької вівчарки Амалія з Миколаєва — титулованої граційної красуні з пишною сірою шерстю, яка має чимало медалей. Це дуже спокійна, слухняна тварина, слухається навіть трирічного сина господаря. У поїзді їхала у купе 18 годин разом із людьми.

Ця собачка має чимало нагород, навіть світових титулів
Ця собачка має чимало нагород, навіть світових титулів

Програму виставок уклали так, щоб не обмежуватися шоу, а й влаштувати пізнавальне видовище. Цікаво було спостерігати на рингу за вихованцями клуб «Український племінний легіон» Віктора Іонова і Хмельницького клубу собаківництва. Під час показових виступів навчали, що собаки повинні робити у місті — насамперед тварина має бути слухняною і керованою, виконувати команди господаря.

Фото клубу «Тамерлан»

Схожі новини