Передплата 2024 «Добрий господар»

«Якщо я або сестра пройдемо, тато нам купить планшет»

У Львові відбувся кастинг на головні ролі комедійного фільму «11 дітей з Моршина»

Український режисер Аркадій Непиталюк, творець комедійної короткометражки «Кров'янка» і повнометражної комедії «Припутні», працює над новою комедією за власним сценарієм під назвою «11 дітей з Моршина». «Немає нічого неможливого для тих, чиє життя тільки починається! Кілька дітей з українського курортного містечка вирішують пограти в дорослі ігри і організувати справжню аферу століття. На що здатні одинадцять дітей з Моршина — можна тільки здогадуватися», — такий основний мотив майбутньої картини. А щоб відібрати на головні ролі тих одинадцятеро веселунів, які вирішили «перевернути світ», творці фільму організували кастинг для дітей та підлітків віком від 6 до 15 років.

Кастинг проходив у два етапи. Спочатку потрібно було розмістити у соцмережах фото, яке максимально асоціюється з Моршином, поставити обов’язковий хештег #11ДітейЗМоршина. А потім для тих, хто пройшов перший етап, кастинг проводили 21 квітня у Києві, а через тиждень, 28- го, у Львові.

Коли я прийшла у ТЦ «Форум», де відбувався кастинг, від здивування не могла довго прийти до себе. Складалося враження, що потрапила у вулик. Дітей і батьків зібралося стільки, що від різнобарв’я одягу та гулу паморочилася голова. Попри те, що кастинг призначили на 12-ту дня, ще за годину до початку вишикувалася довжелезна черга батьків і дітей. Треба було особисто подати документи — копію свідоцтва про народження учасника і копії паспортів батьків, які давали згоду на використання фото та відеозйомки їхньої дитини.

На моє щире здивування, участь у кастингу брали не лише львів’яни і жителі навколишніх районів. Приїхали діти з Полтави, Закарпаття, Хмельницького, Чернівців, Івано-Франківська…

— Мені 9 років, — сказала журналісту «ВЗ» Аня з Ужгорода. — Скільки себе пам’ятаю, мрію стати актрисою. Займаюся танцями, мені не страшно виступати перед глядачами. А як тільки прочитала у соцмережах, що відбирають дітей для зйомок у фільмі, вмовила маму, щоб привезла мене до Львова. То з нами ще й бабуся приїхала.

— А нас зі сестричкою Мар’яною тато привіз з Чернівців, — каже семирічний Микола. — Так хочу, щоб ми разом з нею пройшли. Але навіть якщо хтось один з нас зніметься у фільмі, буде добре. Тато обіцяв: якщо Мар’яна або я пройдемо, нам куплять планшет.

А тим часом діток, які відбули усі процедурні моменти, запрошували на зйомку. Кожного учасника фотографували, а потім знімали короткий сюжет, у якому дитина розповідала про себе — де вчиться, чим займається і чому вирішила спробувати свої сили у кіно. На це відводилося півтори хвилини.

Ведучим дійства був популярний український шоумен Олександр Скічко. Як тільки він з’явився на майданчику, дітлахи від задоволення почали плескати у долоні і пищати від щастя. Покинувши чергу, побігли фотографуватися зі знаменитістю і брати у нього автографи на спеціально приготовлених для цього листівках. Скічко із задоволенням позував, щиро усміхався і казав, що у Львові дуже веселі діти. І зізнався, що також хвилюється, адже вперше зніматиметься у кіно. Тому з нетерпінням чекає дня, коли розпочнуться зйомки комедії «11 дітей з Моршина».

Продюсер проекту Сергій Лавренюк, відповідальний за вихід комедії «DZIDZIO Контрабас», сказав, що імена затверджених акторів будуть відомі за два тижні.

Схожі новини