Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львівській міській раді знову “роздули” штат...

Тепер у Ратуші працює 1646 осіб

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження, яке передбачає збільшення штату управлінь міської ради та районних адміністрацій. У деякі департаменти мерії додано по одній штатній одиниці, така ж ситуація і в районних підрозділах. Тепер у Львівській міській раді працює 1646 осіб.

Так, поповнення відбулися у таких департаментах - апараті виконавчого комітету міської ради, управлінні адміністрування послуг департаменті адміністративних послуг, департаменті "Адміністрація міського голови" (туди додано двоє нових працівників, загалом працює 61 особа), департаменті економічного розвитку, управлінні освіти департаменту гуманітарної політики, управлінні соціального захисту... “Структурні підрозділи, де збільшено штат, доручено подати пропозиції щодо внесення змін до міського бюджету Львова на 2018 рік”, - йдеться у розпорядженні мера Львова.

Як пояснила “ВЗ” директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, по одній штатній одиниці додано у районні адміністрацій Львова тому, що тепер районні адміністрації займаються реєстром територіальної громади (раніше таких функцій не було). “Щодо додаткових працівників управлінь мерії, то ми створювали нові сектори, відтак штатні одиниці були забрані. А тепер працівників повернуто, це технічне питання, - наголосила пані Гелена. - Я б не сказала, що штат серйозно збільшено”.

Телефоную по коментар до депутатів Львівської міської ради, які традиційно проти “роздутих” штатів виконавчих органів влади. Нагадаємо, свого часу міські обранці ініціювали оптимізацію штату, що передбачає не лише скорочення працівників, а й оптимізацію управлінь, які дублюють роботу один одного.

“Депутати виступали і будуть виступати проти роздування штату мерії, - каже “ВЗ” депутат-”свободівець” Андріян Гутник. - Садовий вже настільки збільшив кількість працівників... У рази! Сумніваюся, що сьогодні якісь підрозділи мерії потребують посилення кадрів. Левова частка штату перетворюється на піар-відділ фракції “Самопоміч” та мера Львова. Нам потрібні дієві чиновники, які би займалися господаркою, а не партійним піаром!”.

“Я проти збільшення штату чиновників мерії, - каже у коментарі для “ВЗ” депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. - Якщо у бізнесмена підлеглі не справляються з роботою, то він змінює підлеглих. І якщо потрібно — збільшує їм зарплату, а не збільшує кількість працівників. Так само треба робити і в менеджменті міської ради! Якщо у міській раді є проблеми з роботою в тому, чи іншому відділі, то треба цей відділ реструктуризувати. Зрозуміло, чимало чиновників міської ради ходять на роботу, аби просто відсидіти з 9-ї до 18-ї години. Відколи став громадським активістом, зауважив, що у Ратуші часто збільшують штат. Просто тепер це стало публічним”.

Депутат Львівської міської ради Уляна Пак теж вважає, що для “роздування” штату немає підстав і це є даремним витрачанням бюджетних коштів. Збільшення кількості працівників мало би насамперед впливати на ефективність роботи управлінь та департаментів Ратуші. “Я б ще зрозуміла, якби кількість чиновників збільшували у Центри надання адмінпослуг (ЦНАПи) та у випадку переймання від держави повноважень, яких мерія раніше не мала, - вважає Уляна Пак. -Не розумію навіщо це роблять у районних адміністраціях та управліннях мерії. Потрібно налагоджувати ефективність працівників. Треба спершу подумати, чи збільшення вплине на покращення роботи ради”.

Схожі новини