Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одка, яка може залізти у пляшку

Надзвичайно гнучка акробатка ще й вправно стріляє з лука ногами!

Циркова арена чимало століть залишається місцем, де талановиті артисти демонструють дива спритності, мужності та сили заради аплодисментів здивованої публіки, і де після майстерного виконання відточених трюків і фокусів можна навіть засумніватися у дієвості законів фізики.

Поруч із силачами, дресирувальниками, клоунами та іншими більш-менш звичними фахівцями циркової арени особняком стоять конторсіоністи — надзвичайно гнучкі акробати, які можуть буквально “у вузол” зав'язатися. І що найголовніше — потім самостійно з нього розв'язатися. Такі уміння можна розвинути лише завдяки наполегливим багаторічним тренуванням.

Одна із найвідоміших акробаток такого жанру — 23-річна Одка, яка гастролює світом у складі трупи відомого Cirque Berserk. Монгольська дівчина ще у віці 11 років вирішила присвятити себе цирку і практично усе дитинство розтягувала і зміцнювала м'язи, аби згинати своє тіло у фантастичні пози.

За її словами, таким заняттям після шкільних уроків вона присвячувала по шість днів на тиждень. У 15 Одка залишила батьків та домівку, аби приєднатися до турецького цирку. А пропущені уроки надолужувала з репетитором. Зараз в арсеналі дівчини є номери, які вражають уяву глядачів - приміром, вона може скласти своє тіло у пластикову пляшку (на фото...) а також влучно стріляти у мішень з лука за допомогою ніг, стоячи на руках.