Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пропонують "вирішити питання у ЦНАПі"

Міська рада застерігає львів'ян не користуватися послугами ділків, які вимагають винагороду за допомогу у видачі дозвільних документів

У Львові промишляють аферисти, які у соцмережах пропонують допомогу у записі на прийом до працівників центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів). Звичайно, послуга не “за дякую”. Найчастіше аферисти пропонують свої послуги за вирішення питання із видачею закордонних паспортів (документи можна здавати також через ЦНАПи).

Львівська міськрада оприлюднила заяву, де закликає львів’ян не користуватися послугами таких "посередників". Про цю проблему, зокрема, повідомив львівський активіст Юрій Тер-Арутюнян (у групі “гарячої лінії” міста у Facebook). Тим часом, адміністратор “гарячої лінії” Львова запевнив: працівники ЦНАПів не співпрацюють з аферистами і до таких оголошень не мають жодного стосунку.

Журналіст “ВЗ” спробувала зв’язатися через соцмережі з ділками, які начебто мають вихід на ЦНАПи і вирішують там питання поза чергою. Жоден з них не відгукнувся. Ба більше! Після того, як у мерії зробили заяву про такі афери, вони заблокували свої акаунти у соцмережах...

Нагадаємо, у Львові працює сім ЦНАПів — на площі Ринок, 1 (на першому поверсі Ратуші), вул. Костя Левицького, 67, просп. Червоної Калини, 2-А, вул. Хвильового, 14-А; вул. Генерала Чупринки, 85. Ще один ЦНАП працює у Рясному-1. ЦНАПи надають понад триста послуг, серед яких — усі дозвільні процедури виконавчих органів міської ради, реєстрація фізичної особи підприємця, послуги міграційної служби, держгеокадастру... Тут можна отримати поштову адресу, документи на землю, майно, зареєструвати місце проживання (або зняти з реєстрації місце проживання).

Телефоную по коментар до директора департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентини Бартошик, щоб запитати, чи зверталися чиновники до правоохоронних органів, аби покласти край цій проблемі. Пані Валентина сказала, що у цьому немає потреби... Обмежилися тим, що закликали львів’ян не вірити людям, які за винагороду пропонують вирішити питання у ЦНАПі.

Схожі новини