Передплата 2024 ВЗ

Посадили квочку на Різдво

І всупереч усім прогнозам, серед зими вона висиділа курчат.

Своє потомство домашні кури приводять на світ зазвичай у травні-червні, коли добре грітиме сонце. А ця квокотуха, зруйнувавши всі правила курячого життя, порадувала прибутком у хліві серед зими, 27 січня.

Ось що розповів кореспонденту «Високого Замку» очевидець цієї події — 12-річний учень львівської гімназії «Гроно» Мар’ян Запотічний (на фото):

- 6 січня ми традиційно всією сім’єю зібралися на Святу вечерю у селі Бірках під Львовом, де живуть наш дідусь Євген з бабусею Ганною. Дідусь повідомив мені, що того дня поклав під квочку яйця. Я не повірив, що таке може бути взимку. Але дива трапляються! Минулої суботи зі села мені подзвонила бабуся: у нашому хліві квочка висиділа кількох курчат. Дідусь сказав, що коли ці когутики підростуть, то подарує їх моєму двоюрідному братикові Назарчикові.

Не приховує радості від такого уважного ставлення до природи мати Мар’яна, Галина Запотічна, яка працює на залізниці:

- Коли син дізнався, що квочка серед зими сіла у гніздо і почала вигрівати яйця, то не повірив: «Діду, ти що — жартуєш? Це ж нонсенс! Сенсація! Треба повідомити людям!».

Син пані Галини — хлопець душевний і творчий. Пише вірші, його твори увійшли до поетичної збірки про захисників України. На ТРК «Львів» у телецентрі «Кадрики» Мар’ян веде щомісячну програму «Територія хлопців».

Фото Ганни ОРНАТ

Схожі новини