Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молодці ці Кравці!

Форвард збірної України разом з дружиною придбали сучасне обладнання для пологового відділення у Сокалі на Львівщині.

Гравець київського “Динамо” і “паличка-виручалочка” національної збірної Артем Кравець разом з дружиною Анною передали вагомі подарунки у пологове відділення Сокальської районної лікарні. Завдяки їм малюки тепер народжуватимуться у значно комфортніших умовах.

На Сокаль вибір упав не випадково. У цьому районі, у шахтарському Червонограді, народилася і виросла “половинка” відомого футболіста. Подружжя давно хотіло прислужитися малій батьківщині Анни. Допомогу вирішило спрямувати туди, де з’являються на світ майбутні покоління українців. Багато чого їм тут бракувало...

До Сокаля Артем і Анна Кравці привезли (і допомагали розвантажувати) об’ємний багаж. У цій “посилці” — апарат ультразвукової діагностики для обстеження малюків, відкрита реанімаційна система, лампа для фототерапії, інкубатор для новонароджених і недоношених діточок, неонатальний пульсоксиметр, аспіратор для новонароджених, п’ять ліжечок для немовлят, три столи для пеленання у родильному залі, стільки ж матраців з підігрівом. За благодійні кошти від Кравців у цьому відділенні ремонтують палати, санвузли. Був ще один подарунок від Кравців — пам’ятний. Ним стала футболка київського “Динамо” з “найкращими побажаннями для українських матусь та їхніх діток”.

Адміністрація лікарні, а особливо — молоді сокальські родини, вдячні знаному спортсменові та його дружині за цей презент. Іменинниками того дня почувалися і вихованці місцевої ДЮСШ, які отримали автографи голеадора, зробили з ним фото. Щасливою була і молода пара, Катерина та Руслан, які того дня забирали з пологового свого синочка Олексія. Артем сам потримав маленького на руках...

Марафон зі збору коштів для Сокальської лікарні Кравці розпочали наприкінці минулого року. Артем (тоді ще гравець іспанської “Гранади”) виставив на благодійний інтернет-аукціон ігрові футболки з автографами зірок «Реала», “Барселони”, “Атлетіко”. Серед лотів була форма володаря “Золотого м’яча” Андрія Шевченка. Артем продав і свою синьо-жовту футболку з тризубом, в якій забив переможний гол у ворота збірної Фінляндії. На благодійний рахунок форвард перерахував і значну суму власних коштів.

У червні цього року “Високий Замок” зв’язувався з подружжям Кравців, щоб розповіло про свою акцію. Молодята просили не афішувати цієї роботи, хоча повідомили, що шукають потрібну для пологового відділення апаратуру по всій Європі.

Фото з домашньої сторінки сімейства Кравців в Instagram