Передплата 2024 «Добрий господар»

Киця Фортуна із зони АТО знайшла господарів

Проект, який не має аналогів в Україні, — Центр адопції тварин – запрацював у Львові.

Це кошеня, яке вижило у зоні АТО, коли розірвався снаряд. Згодом його привезли до Львова. Тут кошеня знайшло своїх господарів.

Кошеня вижило, втративши маму і чотирьох братів-сестер. Його знайшли бійці зі Львова, привезли додому і передали у ЛКП «Лев», бо самі повернулися служити на схід. Триколірну кицю назвали «щасливою». «Її назвали Фортуна. У багатьох країнах така триколірна киця вважається символом успіху», — розповідає директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

У Львові, під час відкриття єдиного в Україні Центру адопції (всиновлення) безпритульних тварин (на базі притулку ЛКП «Лев») кицю Фортуну запустили у нове приміщення першою.

Ця киця не лише стала першою відвідувачкою Центру, а й знайшла господарів. У гості до фельдшера ЛКП «Лев» Андрія прийшла його дівчина і захотіла собі вибрати кошеня. Погляд зупинився на Фортуні. Кошеня було чемним, лагідним. Коли забрали додому, то стала принцескою. За нею доглядають професійні ветеринари. Живе вона в хороших умовах.

Центр має велику базу і зможе задовольнити потребу кожної людини, яка сюди прийде і захоче вибрати собачку чи котика. Тут усі тварини стерилізовані, вакциновані, покупані, чисті, з ветеринарними паспортами.

Уся інформація про тваринку — про собаку чи про кота — є в Інтернеті, на сайті ЛКП «Лев». Коли вподобали тварину, подаєте заявку. Далі відбувається особисте знайомство. Менеджер з прилаштування ЛКП «Лев» Ірина Шевченко розповідає: «Людина може познайомитися з чотирилапим, погладити його. Так само можна буде вийти за територію, погуляти».

«Знайомство» з чотирилапими відбувається у будівлі Центру адопції — сучасному офісі, обладнаному на місці старого гаража. На даху будівлі облаштована сонячна електростанція, яка постачатиме електроенергією як сам Центр, так і частково ветеринарну клініку ЛКП «Лев», що розташована у сусідній будівлі.

Роботи над облаштуванням Центру тривали з осені 2016 року. Їхня вартість — 1,2 млн. грн., гроші було виділено з міського бюджету розвитку. Територію довкола Центру прибрали та озеленили львів’яни на акції Walk the dog, організованій ЛКП «Лев» спільно з партнером Green Forest.

На відкритті Центру адопції тварин міський голова Андрій Садовий розповів про плани своїх дітей: «Йосип дозріває до кота. Антоній хоче песика. Ще триває дискусія — чи має бути маленький песик, чи більший. Тому однозначно, що ми будемо мати тваринку».

Фото прес-служби ЛМ

Схожі новини