Передплата 2024 «Добрий господар»

Купіть картину – врятуйте життя!

Львівські художники запрошують на благодійний аукціон.

Виручені кошти віддадуть на лікування Юлії Якимик — 14-річної школярки, яка хворіє на рак крові.

Відомий львівський художник Петро Сипняк запрошує львів’ян відвідати благодійний аукціон, який відбудеться у п’ятницю, 2 червня, у Національному музеї ім. Андрея Шептицького, розташованому за адресою проспект Свободи, 20. Це — унікальна нагода придбати твори львівських художників (участь в аукціоні візьмуть понад 20 львівських митців) за помірну ціну. Деякі з виставлених полотен придбати за інших умов взагалі не вдасться — той же Любомир Медвідь чи Микола Андрущенко свої твори на продаж зараз не виставляють. Усі виручені з аукціону кошти віддадуть родині Юлії Якимик — 14-річної школярки, яка відчайдушно бореться за життя.

“ВЗ” уже писав про цю дівчинку. Юля хворіє на гостру мієлоїдну лейкемію (рак крові). Їй вже “капають” другу хімію. Після першої у дитини довго трималася температура +40° — лікарі ніяк не могли її збити. Так організм тендітної дівчинки відреагував на агресивне протиракове лікування. Терапію школярка зі Зимної Води проходить у німецькій клініці.

“Це сталося раптово. Дитина ні на що не скаржилася, аж раптом — такий страшний діагноз! Коли про це дізналися у школі, плакали всі — і вчителі, і діти, і їхні батьки”, — розповідає Петро Сипняк. Його донька навчається у тому ж ліцеї, що й Юля. Вона й розповіла татові про чужу біду. А той так нею перейнявся, що вирішив допомогти зі збором коштів. “Однак коли кинув клич серед колег, навіть подумати не міг, що відгукнуться всі”, — зізнається.

На благодійному аукціоні кожен охочий зможе долучитися до збору коштів на лікування Юлі — придбати роботи Любомира Медведя, Михайла Демцю, Миколи Андрущенка, Віктора Москалюка, Бориса Буряка, Ігоря Шумського, Ореста Скопа, Миколи Шемчука, Ігоря Гавришкевича, Віктора Стогнута, Сергія Міхновського, Ореста Косара, Богдана Пікулицького, Володимира Богуславського та його дружини Людмили, Романа Опалинського, Дмитра Гунца, Олексія Касатого, Романа Федини, Василя Ярича та інших митців.

Якщо не маєте змоги відвідати захід або з фінансами наразі сутужно, кошти можна перерахувати на банківську картку Юлиної мами, пані Наталії. Ваші 10 чи 20 гривень можуть врятувати життя дівчинці!

Приватбанк: 4149497825446034

Якимик Наталія

Виникли додаткові запитання? Зв’язатися з тіткою дівчинки, Наталією Лемещук, можна за цим номером: +380 (67) 927 09 94.

Схожі новини