Передплата 2024 ВЗ

Хочеш стильний купальник – готуй щонайменше 700 гривень

Як журналіст «ВЗ» оновлювала гардероб для пляжного сезону

Сезон відпусток у розпалі, пора вирушати за порцією “сонячних ванн” та акватерапією на моря, озера, басейни... Напередодні відпустки кожен складає кошторис на пляжний дрес-код. Для мене купівля купальника — наче свято. Цей вид пляжного образу обираю найдовше та найприскіпливіше. Серед вимог — щоб був не надто дорогий, але красивий, практичний та підкреслював переваги фігури. Цього року вирішила придбати купальник “Анжеліка” (шлейки бюстгалтера знімаються, добре утримуючи груди). У пошуках хорошого купальника вирушила на ринок “Добробут” та в торговий центр “Плазма”, що на проспекті Свободи.

Базарних яток не люблю, бо роблю ставку на якість. У торгових павільйонах можна знайти і брендові речі (переважно на розпродажі), і якісні фабричні купальники польського, італійського та українського виробника. Купальник з ринкового китайського “ширвжитку” прослужить місяць-два. І то в кращому разі... Якщо підеш у басейн — тканина розтягнеться набагато швидше.

На ринку “Добробут” найдешевший купальник можна купити за 320 гривень, найдорожчий — за 750. Продавці кажуть, цього року не привозили нового товару, бо коштуватиме щонайменше тисячу гривень. Розпродують купальники з торішніх та позаторішніх колекцій. Обходила весь ринок, але не знайшла красивого купальника. Варіанти, які підходили за ціною та дизайном, не підходили за розміром…

У торговому центрі “Плазма” йду у павільйон під вивіску “Розпродаж”. Що не кажи, але цей маркетинговий хід таки дієвий. Закриті купальники — від 350 гривень, роздільні — від 320. Найдорожчий купальник — 850. Міряю кілька варіантів купальників “Анжеліка”. Деякі варіанти одразу відкинула: розмір — мій, але не підкреслюють переваг фігури. Продавчиня заспокоїла: “Пані, у вас гарні накачані сідниці. Ви ще не бачили жінок з четвертою стадією целюліту... І вони не соромляться, одягають відкриті купальники. Вам би трусики купальника з вищою посадкою і бюстгальтер, щоби щільніше тримав груди”. Перед продавцем-консультантом поставила вимогу — підібрати бюстгалтер купальника “Анжеліка” для плавчині спортивним стилем. Жінка порадила страхуватися в морі бретельками, а під час засмагання знімати їх. Згодом продавчиня запропонувала кращий варіант — купальник “трійку” (на фото), який можна комбінувати як “Анжеліку”. Ціна — 400 гривень. Поміряла і без жодних вагань придбала цей пляжний товар.

Як розповіла “ВЗ” продавець-консультант магазину у ТЦ “Плазма”, де продають купальники, пані Наталія, у попиті — купальники польського фабричного бренду, які доступні за ціною. Ціни торішніх колекцій стартують від 350 гривень, цьогорічні колекції — від півтори тисячі гривень. На “Південному” такі купальники продають за... дві тисячі гривень. “Цього року ми навіть не везли новий товар, бо не всі можуть собі дозволити дорогі купальники від 700 гривень, - каже пані Наталія. - Люди надають перевагу розпродажам. Торік ціни дуже підстрибнули. До нас приходили жінки, цікавилися новими моделями, міряли, але йшли геть. Відлякувала висока ціна”. Запитую, чому подорожчали купальники українського виробництва. “Бо пошиття місцеве, а все решта — тканини, фурнітура — закордонні”, - пояснила продавець магазину.

Цього року модними залишаються купальники класичного фасону з тонкими бретельками-зав’язками, на трусиках і бюстгальтері — морський принт, морські смужки. “Потрохи відходять з моди чашечки бюстгальтера з “пуш-ап-ефектом” (поролонові вставки), - інформує пані Наталія. - Жінки хочуть комфортно сохнути на пляжі. Груди виглядають природно. Модні також купальники зі “спідничками”, парео, майками, суцільний купальник “Анжеліка”.

Фото автора

Схожі новини