Передплата 2024 «Добра кухня»

Як у «Франеку» борються з геями і лесбійками

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що гей не може бути патріотом, а на сайті міськради з’явилися петиції проти нетрадиційної сексуальної орієнтації.

На сайті Івано-Франківської міської ради з’явилися дві електронні петиції на тему нетрадиційної сексуальної орієнтації. Обидві вимагають вигнати із лав поліції геїв і лесбійок. Петиція під назвою “Жінка пішла до лесбійки”: “Жінка пішла зі сім’ї до лесбійки після того, як взяла участь у захисті “Фестивалю рівності”. У лесбійських колах вже всі про це знають. Прошу благословити новостворену пару на многая і долгая літа”. Автор - Василина Г.

Друга петиція - “Поліцейські геї”: “Прошу підтримати франківців цю петицію, тому що через нового поліцейського-гея від мене пішов чоловік. Усім відомо, що у нас в місті працюють одна лесбійка та два поліцейські-геї. У гей-колах всі це знають. Я пройшла два тижні пекла, щоб повернути свого чоловіка, але ще отримала штраф від нового поліцейського-гея за погрози. Люди, будьте уважні, коли викликаєте поліцію на звичайний скандал - можна залишитись без чоловіка. Прошу заборонити поліцейських-геїв у нашому місті”. Автор - Олена Б.

За “антигеївські” петиції підписуються мляво. Станом на понеділок, 4 квітня, перша петиція назбирала 17 підписів, друга — аж 9. Видно, франківці не “повелися” на такі провокативні записи...

Коли побачила ці петиції, одразу подумала, що це, мабуть, першоквітневий жарт. Та ні, петиції були зареєстровані до Дня сміху — 26 і 28 березня. Але вже після франківського віча під помпезною назвою «Марш за життя та сімейні цінності», яке відбулося 23 березня. Очолили цю ходу міський голова Руслан Марцінків і місцеві всечесні отці (а перед тим ще й провели прес-конференцію, де нагадали про кару Господню, яка спала на міста Содом і Гоморру за те, що тамтешні жителі вели розпусне життя та його пропагували). Очевидно, антигеївська хода у “Франеку” відбулася як відповідь львівському Фестивалю рівності, що був анонсований на 19 березня, але так і не відбувся, бо його учасників, у тому числі представників ЛГБТ-спільноти, закидали камінням та петардами.

Під час “Маршу за життя і сімейні цінності” “відзначився” мер Руслан Марцінків, заявивши на вічі, що... “гей не може бути патріотом, патріотом може бути тільки християнин”. «Перед виборами мене в ефірі «1+1» запитали: чи може бути гей патріотом? Я сказав, що ні. Патріотом може бути тільки християнин, справжній патріот — той, хто вірить у Бога, — зазначив міський голова. - Ми повинні стояти на своїх християнських національних цінностях».

Що має сексуальна орієнтація до любові до своєї Батьківщини, мер Марцінків так і не пояснив. За такою логікою патріотом України не може бути ні мусульманин, ні юдей, ні прихильник інших релігій, ні атеїст... Дивно, що такі невіглаські, гомофобські розмірковування першої особи міста залишаються непоміченими, їх досі так ніхто і не прокоментував. Не зрозуміло тільки, чи Марцінків таким чином намагається завоювати авторитет в обмеженого електорату, чи він сам такий обмежений? Чи йому не дають спокійно спати лаври львівських провокаторів, які своїми діями тільки зробили гарну “картинку”, щоб показати, що у Львові живуть дикуни, яким ще далеко до Європи?

Анонімні автори петицій заодно “копнули” і місцевих поліцейських. Видно, і вони комусь у місті перейшли дорогу... Як ставляться до одіозних петицій в івано-франківській поліції? Як розповів “ВЗ” прес-секретар Патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак, вони бачили ці дописи. “Хоча не знаємо, чи до патрульної поліції має претензії автор петиції, чи до Національної поліції, ми ставимося до них із гумором, - сказав Микола Гурак. - Ми не “вираховуємо” геїв у своїх лавах. Не має­мо “методики” для їх визначення. А особисте життя кожного — це його особисте життя, ми туди не втручаємося. Не звертаємо уваги на такі закиди, працюємо, професійно виконуємо свою роботу. Але не виключає­мо, що такі петиції пов’язані зі спробою дискредитації патрульної поліції”.

Фото зі сайту kurs.if.ua

Схожі новини