Передплата 2024 ВЗ

Обіцяли роботу у барах Іспанії, а везли у німецький бордель

Обдурені дівчата проходили жорсткий «кастинг». Навіть зуби брекетами рівняли...

Слідчі УНПУ (управління Нацполіції) в Закарпатській області завершили розслідування та передали до суду матеріали провадження, розпочатого проти двох негідників, які торгували “живим товаром”. 43-річний ужгородець Олександр і 40-річний львів’янин Василь, вже відбували покарання у закордонних в’язницях.

Першим “під ковпак” правоохоронців потрапив Олександр. Свого часу цей житель Ужгорода “відмотав строк” за вбивство у Чехїі. Повернувшись на батьківщину, вирішив зробити своїм бізнесом торгівлю “живим товаром”. Майбутніх повій зловмисник вишукував у нічних клубах, барах, ресторанах. Привабливим дівчатам обіцяв добре оплачувану роботу у барах Іспанії, на узбережжі. Казав, що там дівчата матимуть пристойну зарплату та чайові, працюватимуть п’ять днів на тиждень.

На казки сутенера клюнули восьмеро дівчат. Проте кандидатам на роботу за кордоном влаштували жорсткий “кастинг”, який спромоглися пройти четверо із восьми претенденток віком від 17 до 22 років. Троє з них - жительки Мукачівського, Перечинського та Березнянського районів Закарпаття, одна - жителька Запоріжжя. Дівчата мусили пройти медогляд, одній із них довелося навіть вставляти брекети для вирівнювання зубів.

Виготовляючи для майбутніх повій закордонні паспорти, Олександр зіткнувся з проблемою. У Закарпатській міграційній службі категорично відмовилися виготовляти документи неповнолітнім дівчатам без нотаріально завіреної згоди батьків. Виготовляти паспорти для “малоліток” Олександр мусив поїхати до Львова.

Саме тоді правоохоронці встановили, що бізнесом із продажу за кордон “живого товару” керує 40-річний львів’янин Василь.

Як і спільник, львів’янин також мав за плечима кримінальне минуле. Він відбував покарання за вбивство в Росії. Саме Василь підтримував зв’язки із закордонними покупцями “товару” - власниками німецьких борделів, куди насправді мали потрапити україн­ські дівчата. Під час розслідування Василь закордонних спільників не здав. Отож правоохоронцям вдалося лише встановити, що німецькі ділки заплатили українським сутенерам за партію ”живого товару” 25 тисяч євро.

У Львові завдяки корумпованим чиновникам зловмисникам вдалося виробити закордонні паспорти неповнолітнім юнкам. Тим часом правоохоронці вирішили брати сутенерів на гарячому, під час перетину кордону разом із “живим товаром”. Ніби відчуваючи небезпеку, Василь разом із дівчатами до пункту пропуску “Шегині” добирався маршруткою. На під’їзді до пункту сутенер підсадив дівчат по одній в автомобілі, водії яких їхали за кордон та погоджувалися підвезти симпатичних попутниць. Сам Василь перетнув кордон через піший перехід. Та на нейтральній смузі його “прийняли” закарпатські оперативники. Тоді ж з’ясувалося, що до партії “живого товару”, окрім дів­чат, потрапив 18-річний юнак з Івано-Франківська. Довірливому хлопчині сутенери пообіцяли влаштувати його на навчання в один із університетів Іспанії. Насправді юнак мав обслуговувати гей-клієнтів у німецькому борделі.

Обидва сутенери, повідомили у відділі комунікації ГУ НПУ в Закарпатській області, чекають на суд в Ужгородському СІЗО. “Биті шакали” вини не визнають, зі слідством не співпрацюють. Натомість дівчата, коли дізналися, яку долю їм готували, дали вичерпні свідчення. Правоохоронці підозрюють, що Василь і Олександр не вперше скеровували за кордон “живий товар”. Під час обшуку в квартирі Василя знайшли ксерокопії закордонних паспортів ще трьох дівчат.

Схожі новини