Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бувалого злодія затримала... тендітна тернополянка

Наздоганяючи злочинця, жінка волала про допомогу. Та перехожі залишалися до цього байдужі

Жителька Тернополя Лілія поверталася додому з дітьми з прогулянки. Коли піднялася на сьомий поверх до своєї квартири, побачила, що двері відчинені. “Там хтось прийшов”, — почула чоловічий голос.

Лілія одразу зрозуміла, що в її квартирі нишпорять злодії. Жінка не розгубилася: миттєво зачинила двері на ключ, після чого зателефонувала чоловікові й до міліції. Та залишилася чатувати на злодіїв біля дверей квартири. Кожна хвилина очікування для жінки була випробуванням. Бо злодії, опинившись у пастці, спочатку намагалися вибити двері, а потім їх чомусь стало не чути.

Згодом з’ясується, що в квартиру тернополянки з допомогою відмичок пробралися троє злодіїв. Коли власниця помешкання зачинила двері, зловмисники вибігли на балкон. Невідомо як, та їм вдалося перестрибнути два метри, які відділяли цей балкон від лоджії сусідньої квартири. Власниця останньої ледь не померла від переляку, побачивши за вікном невідомих чоловіків. На їхню вимогу жінка відчинила двері балкона.

Із сусідньої квартири злодії вийшли, прихопивши зі собою для маскування дитячий візочок, в який склали викрадені речі. У цей час Лілія стояла біля під’їзду, а “пост” біля дверей передала своєму чоловікові. Можливо, вона б не звернула уваги на чоловіків, які вийшли не з її квартири. Та побачивши жінку, злодії запанікували — кинули візочок і почали тікати.

За злодійською звичкою, зловмисники розбіглися в різні боки. Проте й цього разу Лілія прийняла грамотне рішення: побігла за одним із зловмисників, зосередившись лише на ньому. Переслідування тривало близько 15 хвилин. Жінка, наздоганяючи злодія, благала перехожих про допомогу. Та люди у відповідь поспішали перейти на інший бік вулиці. Біля світлофора злодій заскочив в автомобіль, що зупинився на червоне світло. “Це — злодій, тримайте його!” — крикнула Лілія водієві. Та той випхав злодія з машини, після чого натиснув на газ. На щастя, цієї миті підбігли міліціонери, які затримали зловмисника.

Завдяки хоробрості жінки, розповіли в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області, вдалося затримати 28-річного жителя Львова, який вже двічі відбував покарання за крадіжки та пограбування. Разом із двома спільниками цей “гастролер” встиг вчинити в Тернополі дві квартирні крадіжки. Зокрема, на вулиці Бойківській “гастролери” винесли з багатоповерхівки тисячу євро, 300 доларів, 5500 гривень та дорогі ювелірні прикраси.

Схожі новини