Передплата 2024 «Добрий господар»

Найкраща «відмичка» – чоловіча привабливість

Жертвами вродливих мачо стають і молоденькі дурепи, і пані бальзаківського віку

Крадіжка, яку цього тижня зафіксували львівські правоохоронці, має всі шанси увійти у підручники майбутніх сищиків через свою нестандартність. Привабливий юнак, розшуком якого перейнялися міліціонери, спромігся обікрасти свою подругу під час... першого побачення.

Молоді люди познайомилися через Інтернет. Після листувань електронкою вирішили зустрітися. Про всяк випадок обмінялися номерами мобільних, і дівчина почала чепуритися перед дзеркалом. Коли до зустрічі залишалися лічені хвилини, хлопчина, заради якого молодиця провела перед дзеркалом кілька годин, зателефонував і повідомив, що вже під’їхав до будинку. Ніяковіючи, інтернетний знайомий попросив дівчину... взяти зі собою якусь прикрасу з якісного золота. Перед першим побаченням, поскаржився, у нього, як на зло, вискочив під оком “ячмінь”.

Як кажуть в народі, миттєво зігнати “ячмінь” можна, якщо потерти його справжнім золотом, пояснив несподіване прохання юнак. Дівчина посміялася над негараздами кавалера та прихопила на зустріч золоту каблучку.

Коли сіла в автомобіль, дала каблучку кавалерові, який, до речі, сподобався з першого погляду. Той почав терти “ячмінь” і “випадково” випустив прикрасу з рук. Каблучка закотилася під килимок автомобіля. Юнак спробував її звідти вий­няти, але прикраса покотилася ще далі. Ніяковіючи від власної незграбності, молодик зауважив, що, аби витягти каблучку, треба знайти щось довге й тонке. Й запропонував дівчині повернутися додому та принести кухонний ніж. Коли юнка піднімалася до квартири, її наздогнав телефонний дзвінок від юнака: я, попередив хлопчина, швиденько зганяю на АЗС заправити автомобіль і повернуся хвилин через п’ятнадцять. Минули півгодини, година, дві... Дівчина зрозуміла, що її банально “кинули”. І з жахом пригадала, що, окрім імені, нічого про хлопця не знає...

«Випадковий» знайомий

У тому ж Львові арештували молодика, який спеціалізувався на крадіжках у кафе та барах. Жертвами злодія були дів­чата.

Сідаючи в кафе у куточку, злов­мисник спостерігав за дівочими компаніями. Якщо бачив, що дівчата час від часу вибігають з кафе на вулицю покурити (антитютюнове законодавство зіграло злодієві на руку), злов­мисник обирав зручний момент і підсідав до дівчат. Виставляв симпатичним знайомим пляшку шампанського. Постійно жартуючи та кокетуючи, ставав душею компанії. Дівчата вибігали на черговий перекур. Користую­чись тим, що хлопчина не курить, отож залишається у кафе, панянки, затягуючись тоненькими цигарками, сперечалися, на кого з них красунчик “поклав око”. Хлопчина тим часом витягав все цінне з дівочих сумочок та покидав кафе через службовий вихід...

Чоловічу привабливість використовував і професійний злодій, який спеціалізувався на обкраданнях сільських будинків. На відміну від злочинців-аматорів, цей професіонал, обираючи потенційні жертви, проводив “розвідку”. Щоб дізнатися, хто із жителів села живе заможно, як краще проникнути у будинок, слід було хоча б кілька днів пожити десь поблизу “об’єкта”. Саме на цій “розвідувальній” фазі підготовки до злочину зловмисник використовував власну привабливість.

...В Іршавському районі Закарпаття до міліції звернулася жителька села Горбок, будинок якої обікрали. На місці події оперативники міліції побачили, що всі речі в кімнатах були розкидані. Зловмисник, напрошувався висновок, знав, що в оселі є певні цінності, і шукав саме їх, а не хапав перші-ліпші речі. Злодій знайшов та поцупив дорогий мобільний телефон, ноутбук, золотий ланцюжок з підвіскою та золоту каблучку з коштовним каменем.

Поки правоохоронці розслідували цей злочин, із цього ж села надійшли ще дві заяви про крадіжки з будинків. Опитуючи потерпілих, міліціонери почули, що напередодні злочинів в селі перебувала лише одна немісцева людина — приємний, казали селяни, юнак із Мукачевого, який гостював у місцевої дівчини. Опитана правоохоронцями красуня розповіла, що запросила в гості юнака, з яким познайомилася в маршрутці...

Злодія, який обікрав у закарпатському селі три будинки, правоохоронці затримали в Кіровоградській області, де “домушник” із Мукачевого “гастролював”. На допитах зловмисник розповів про те, яку роль у його брудних справах відіграють довірливі сільські дівчата.

Обираючи для вчинення крадіжок чергове село, злодій сідав у маршрутки, що вирушали у різні райони Закарпаття. Дорогою привабливий молодик знайомився з молодицями, які подорожували наодинці. За кілька годин починав так зачаровувати дівчат, що, прощаючись, вони запрошували кавалера в гості. Через кілька днів юнак приїздив до чергової пасії. Гостюючи в селі, знайомився з родичами дівчини, спілкувався з її друзями, сусідами. Дівчина вже починала вважати, що стосунки наближаються до шлюбу. Насправді ж зловмисник таким чином вдало проводив злодійську “розвідку”, щоб згодом йти “на справу” не наосліп...

«Гінеколог» з Інтернету

Для знайомств з потенційними жертвами пройдисвіти дедалі частіше використовують соціальні мережі Інтернету, особливо сайти знайомств. Такі сайти, зокрема, постійно відвідував 24-річний житель Миколаєва (обласного). Віртуальне знайомство з черговою жертвою зловмисник намагався якнайшвидше перевести у реальні стосунки. Майже всі жертви пройдисвіта закохувалися в нього під час першого побачення.

“Був галантний, доглянутий, красиво і переконливо говорив”, — згадувала жертва негідника Тетяна. — Якщо ми заходили в кафе випити кави, завжди платив він. Отож, коли попросив позичити 300 гривень, у мене не виникло жодних сумнівів”. Позичивши не таку вже й велику суму, кавалер взявся допомогти Тетяні оновити програмне забезпечення її ноутбука. Взяв у жінки ноутбук, 1500 гривень і... зник. Коли негідника затримали, з’ясувалося, що протягом місяця цей професійний альфонс обікрав десять жінок!

За схожою схемою діяв 35-річний зловмисник, якого затримали в Одесі. На сайтах знайомств обирав у майбутні жертви жінок бальзаківського віку. Професійний шахрай, щоб увійти в довіру, називався... лікарем-гінекологом. Швидко переходив з віртуального спілкування до інтимних стосунків. Одного дня “гінеколог” розповідав черговій коханці, що отримав можливість влаштуватися на роботу в престижну приватну клініку. Та має для цього вже завтра “дати на лапу” головному лікареві п’ять тисяч гривень. А таких грошей, на жаль, зараз не має. Жінки охоче позичали коханцеві гроші. І більше “гінеколога” не бачили...