Передплата 2024 «Добрий господар»

Без їжі протримався... 19 днів

Харчуючись лише водою, чоловік вижимає штангу, важчу за нього, купається в ополонці, підкорює гірські вершини...

Роману Андрусяку (на фото) зайва вага не загрожує — важить 80 кг при зрості 1,80 м. Попри те кілька разів на рік повністю відмовляється від їжі. Цього року перед Великоднем “постив”... 19 днів. 19 діб пив лише воду! При цьому продовжував ходити на роботу (керує власною агенцією з нерухомості) та відвідувати спортзал! “Вижимав 100-105 кг. А ногами — 400-450 кг.

Таких “рекордів” не ставив навіть у часи найкращої фізичної форми”, — каже. Перед заняттями підкріплювався... ложечкою меду!

Пану Роману — 52 роки. Сім років тому йому до рук потрапили книги Малахова. З тих пір систематично очищає печінку і бере “харчові паузи”. “Якщо запланував очищатися післязавтра, два дні перед тим їм багато клітковини — фрукти (крім бананів), овочі (крім картоплі). Напередодні ввечері п’ю сіль “Барбара” (послаблювальне). Зранку до 12.00 п’ю лише воду, — ділиться секретами очищення печінки пан Роман. — З 12.00 до 15.00 пити нічого не можна (тим більше їсти). О 15.00 випиваю 100 г оливкової олії. Запиваю 100 г натурального лимонного соку (витискаю на сокодавці або вручну). На правий бік кладу грілку. Треба полежати з нею хоча б півгодини. Потім знову випиваю 100 г олії і 100 г соку, і знову кладу грілку. Через півгодини — приймаю по 50 г олії та соку. Через півгодини повторюю процедуру (випиваю по 50 г олії і соку). У наступні дні бажано поголодувати — день, два, тиждень”.

Голодувати без шкоди для здоров’я можна максимум 40 діб (людям з нормальною вагою тіла). Повні можуть обходитися без їжі 60 днів. Починати голодування рекомендується зі 40 років (чоловікам). До цього часу даються взнаки і нездорове харчування, і постійні стреси. Жінкам — раніше. Однак дружина пана Романа не поспішає брати з нього приклад. “За фахом вона — лікар-дерматолог. Більше довіряє офіційній медицині”, — каже.

Одного разу у чоловіка на шкірі з’явилося висипання. Дружина прописала йому лікування. Перепробував кілька мазей — жодна не допомогла. Вирішив звернутися до фахівця з нетрадиційної медицини. Той поставив діагноз — “застій жовчі”. “Почистив печінку, прогнав жовч — і забув про проблему. З допомогою очищення можна позбутися багатьох шкірних захворювань — навіть псоріазу”, — запевняє пан Роман.

“Перші шлаки, які виходять, на вигляд — як пластилін, — розповідає. — Ультразвук їх не бачить. Це — застигла жовч. Ось так виглядає печінка (кладе долоню на стіл, розчепірює пальці. — Авт.). Має п’ять відростків (каналів). Камінчики застиглої жовчі заблоковують ці канали. За один раз можна почистити максимум один канал. За кольором цих камінчиків можна визначити їх вік. Зелені — молоді. Чорним — 10-15 років. Коричневим — 25”. Перед очищанням наполегливо радить зробити УЗД: “Не має бути каменів у жовчному міхурі. Якщо камінь є і він у діаметрі сантиметр, робити очистку не можна. Треба думати, як ті камені роздробити. Є певні методики. Можна пити за схемою сік червоного буряка. Він розм’якшує камені".

«Як витримуєте тривале голодування?” — запитую. “Важко лише у перші три дні, — каже. — Намагаюся триматися подалі від кухні. Стараюся пізніше прийти додому. Прошу, щоб дружина сховала продукти. На четвертий день голод вже не відчувається. З цього моменту треба починати робити очисні клізми. Вся нечисть осідає у товстому кишечнику. Якщо її не вимивати, буде всмоктуватися у кров, отруюючи організм».

Випробовують на міць і т. зв. ацидотичні кризи (під час них загострюються хронічні захворювання). Перший настає на сьомий день. Пан Роман відчував це на собі. Ні з того ні з сього почав кашляти. Деякі люди кидають почате напівдорозі, бо думають, що голодування зашкодило їм. Але якщо пройшли цей етап, далі буде легше. Наступного кризу слід очікувати на 16-17-ий день.

Новачкам Роман Андрусяк радить голодувати під наглядом спеціаліста. Сам перший раз також голодував під наглядом лікаря. “Не забувайте багато пити. Вода допомагає вивести шлаки з організму", — каже.

Виходити з голодування треба стільки днів, скільки воно тривало. Харчуватися слід за схемою. Перші 2-3 дні пити тільки розведені соки (фреш з моркви, яблука, буряка). Наступні два дні — чисті фреші. Згодом вже можна їсти печені яблука. Потім — салат (натерти моркву на тертці, додати горіхи). А далі можна перейти на легенький суп (без олії). Згодом можна їсти варені рибу, печінку. Хліб — категорично не можна. Це те саме, що клей ПВА пити. Клейстер, коли проходить через кишечник, замість того, щоб очищати його, заліплює стінки.

Чоловік разом із сім’єю (дружиною та 13-річною донькою) дотримується здорового способу життя. Штучних вітамінів не п’є (їсть овочі-фрукти, квашену капусту). Не пам’ятає, коли востаннє мав високу температуру. Взимку купається в ополонці. Перед тим — година пробіжки. У спортзал ходить вже 10 років. Раз на тиждень відвідує лазню. Кожного ранку приймає контрастний душ. Спить мало — по 6-7 годин. Не курить, але алкоголь у помірних дозах вживає. Готує настоянки з калини, горобини, молодого горіха. А от від пива вже давно відмовився. Карпати сходив “вздовж і впоперек”. Не встигло Говерлу засипати снігом, відразу подався підкорювати неприступну вершину.

“Голодування допомагає змінити життя, — каже. — Один мій знайомий важив 120 кг, не міг мати дітей, хворів, сім’я розвалювалася. Вирішив 40 днів поголодувати. Зараз здоровий, має двох дітей, чудову сім’ю”...

Схожі новини