Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кредобанк» відкриває двері уночі

У рамках фестивалю «Ніч у Львові» свої двері для відвідувачів вперше відкрив «Кредобанк». Оновлене відділення (площа Григоренка, 4) зустріло екскурсантів привітними усмішками персоналу і музичним супроводом гурту «Подорож по вертикалі». Екскурсія просторами банку, майстер-клас «Як відрізнити справжні гроші від фальшивки?», корисні фінансові поради – це все підготував для своїх клієнтів і вечірніх відвідувачів «Кредобанк».

Екскурсію першим у Львові відділенням нового взірця його начальник Галина Денікевич розпочала із касового вузла, зон операційно-касового обслуговування і роздрібного бізнесу, які розміщені найближче до входу в банк. Далі відвідувачі дізнались, де надаються консультації представникам малого та середнього бізнесу, де розташований кабінет керівника відділення, зона для обслуговування корпоративного бізнесу і віддалене робоче місце для клієнтів. Також нам показали великий просторий кабінет для vip-клієнтів (з окремою касою) і найбільш конфіденційну кімнату, без жодного вікна, — для переговорів з важливими клієнтами.

Те, що європейські банки, до яких належить «Кредобанк», є прозорими, відкритими і доступними, відомо чи не всім клієнтам банку. Екскурсійного вечора в цьому переконались і інші відвідувачі, які вперше прийшли у 10 відділення. «Це направду гарне відділення із дуже грамотним підходом до організації: світлі тони інтер’єру, приємне освітлення, новенькі меблі. Тут все на виду — повністю відкриті вікна, прозорі відділи, в тому числі і кабінет керівника. Це дуже відрізняється від того, з чим ми стикаємося в інших банках», — поділилась враженнями від побаченого пані Ірина.

Не менше екскурсантів зацікавив і майстер-клас з визначення справжніх купюр. Біля детектора, на якому старший спеціаліст касового обслуговування відділення №10 ПАТ «Кредобанк» Наталія Василів «просвічувала» гривні і євро, зібрались чи не всі відвідувачі. За кілька хвилин на «ультрафіолетовій купюрі» ми побачили синьо-жовту смужку, голограму — 500 гривень і портрет Сковороди, на реверсі — п’ятисотку у квадраті посередині. Головний касир розповіла, що найбільше шахраї підробляють купюри дрібного номіналу — десятки і двадцятки, найважче — вдається портрет. А один із працівників банку пригадав, як йому в маленькому магазині трапилась фальшива «двадцятка» і як в одну мить, не торкаючись купюри, касир «Кредобанку» визначила підробку.

Екскурсія «Кредобанком», який цьогоріч увійшов у топ-20 найнадійніших банків та топ-20 найкращих електронних банків України, стала пізнавальною і з погляду фінансової грамотності. Про те, як визначити надійність банку, взяти — повернути кредит, навчитись виправдано ризикувати коштами, вечірнім відвідувачам банку розповів голова Правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. Він наголосив, що найперше при виборі банку потрібно дивитись на його прозорість і найменшу ціну за кредит. «Якщо ви не впевнені, що зможете чітко порахувати повну вартість кредиту, включаючи різні комісії, страхові внески, — найкращим для вас буде той банк, який є найбільш прозорим і надійним. З мого погляду, це європейські банки, включаючи «Кредобанк», який є частиною найбільшого польського банку, — зазначив Дмитро Крепак. — Адже він має надійного акціонера, який виконує свої зобов’язання, пильнує репутацію при різних економічних обставинах».

При цьому голова правління ПАТ «Кредобанк» радить брати кредит на суму, місячні платежі якої пізніше не перевищуватимуть 30-40% місячного доходу позичальника; аби уникнути фінансових труднощів, найперше повертати найдорожчі готівкові, карткові кредити та овердрафти, пізніше дешевший — автокредит, і найдешевший — іпотеку. «Аби зберегти свій основний капітал і примножити його, половину грошей варто вкласти у нерухомість, яка згодом приноситиме орендні доходи. Якщо ж коштів на придбання помешкання бракує, доцільним буде покласти їх на три різні депозити у трьох різних банках: 30% — у гривнях, 30% — у доларах, 40% — в євро», — додає банкір.

А для людей, схильних до ризику, у яких є додаткові гроші, підійдуть більш-менш надійні український чи іноземний банк із найбільшою процентною ставкою у гривні на депозити 6-12 місяців, вважає Дмитро Крепак. «Якщо девальвації гривні не відбудеться — заробите, якщо гривня девальвує — загубите», — сказав він.

Прослухавши фінансові поради, пані Ірина зізналась: «Я подумала, з тими грошима, які лежать у мене вдома, потрібно щось робити. Можливо, принесу їх у «Кредобанк». Тут я побачила відкритість і гарантії».

«Мені дуже подобається, як працює банк: повністю відкрита співпраця, прозорі відносини, хороше обслуговування. Навіть задумуюсь над кредитом на авто», — додала клієнтка «Кредобанку» пані Анна.

Схожі новини