«Скандальна гостя таки розрахувалася карткою українського, а не російського банку»
Блогерка родом із Запоріжжя Софія Лоран хотіла розрахуватися карткою «Сбербанку росії» і влаштувала гучний конфлікт у ресторані, її виставили за двері
Блогерка родом із Запоріжжя Софія Лоран надто негативно висловилася у соцмережах про львівський ресторан, де їй не дозволили розрахуватися за замовлення карткою забороненого в Україні банку — «Сбербанку росії». Конфлікт трапився ввечері з суботи на неділю. Софія разом із сестрою та подругою відпочивали в закладі громадського харчування, знімали там провокативні сторіс із вульгарним підтекстом.
Коли принесли рахунок, блогерка запропонувала розрахуватися карткою «Сбербанку росії». Згодом влаштувала персоналу гучний конфлікт з нецензурною лексикою, за це дебоширку виставили за двері…
Яка позиція блогерки, яка влаштувала словесну перепалку з персоналом?
«Я відпочивала і веселилася до того моменту, доки мене не довели, — розповіла у сторіс свою версію конфлікту російськомовна блогерка Лоран. — Яка різниця, який в кого банк? Мені сказали, що в мене „Сбербанк“… Яка їм різниця, де я зберігаю валюту? Мені зробили переказ. Це навіть не моя карточка. „Yoki“ мене просто викидають, як собаку. Та пішли ви на х… й.».
В іншому сторіс блогерка сказала, що розмовляє російською та українською мовами і «дуже кохає Львів». Серед своїх аргументів, чому персонал мав би її поважати, назвала те, що знаходиться в Україні, донатить та не підтримує війну з рф. Далі була суцільна нецензурна лайка з нищівною критикою ресторану, який вигнав її за двері і це, на її думку, не повинно так бути в демократичній державі.
Відео блогерки стало «вірусним». Користувачі соцмереж дякують працівникам львівського ресторану за громадську позицію, водночас критикують Лоран, яка зганьбилася неадекватною поведінкою та рахунками в банку країни-окупанта. Це не перший випадок, коли ресторатори Львова виставляють за двері гостей, які намагаються оплатити карткою банку росії, конфліктують з персоналом на мовному ґрунті, мовляв «Какая разніца?». Подібний випадок трапився із іншою блогеркою в одному з ресторанів Винників.
Скандальна Софія Лоран була героїнею випуску на YouTube «Скільки коштує ваш лук», автором якого є блогер Ніколас Карма. Тоді дівчина була в кадрі з… вибитими зубами та великим синцем під оком. Кармі сказала, що впала з другого поверху… У своєму Інстаграмі жінка виставляла «банку» на лікування зубів… Лоран розповідала Кармі про вартість одягу російською мовою, але автор проєкту попросив старатися говорити українською мовою.
Після конфлікту з рестораном Львова, Софія Лоран закрила свої соцмережі. З відкритих джерел відомо, що жінка родом із Запоріжжя, мешкає в Києві та подорожує Україною. Часто публікує контент з російськими піснями, за що неодноразово отримувала критику.
Що кажуть в ресторані?
Директорка ресторану Оксана Сахринь розповіла «ВЗ», що дебоширка таки розрахувалася за замовлення карткою українського банку, але перед тим кричала до персоналу ресторану «Какая разніца?»…
«Дівчина поводила себе в ресторані дуже зухвало, — пригадує директорка ресторану пані Оксана. — Некрасиво відповідала на зауваження про те, що в нас не приймають банківську картку країни-окупанта. Говорили їй, що цей банк в нас заборонений. Вона почала голосно кричати, на це відреагували інші гості ресторану. Почався конфлікт з іншими гостями в залі. Ми намагалися тихенько її спровадити, але вона була дуже агресивна. Розповідала, що ми тут у Львові усі, м‘яко кажучи, неправильні. Нецензурною лексикою кричала, що ми тут усі подуріли на своїй Україні зі своєю українською мовою… Кілька разів вжила пропагандистський вислів „Какая разніца“ якою мовою і якою карткою… Такими словами підбурила інших гостей. Нас підтримало багато гостей в залі. Ми попросили дівчину вийти. Не хотіла виходити, знімала рілси, сторіси. Погрожувала нам, що заклад треба закрити. І що тут працюють одні дибіли».
Оксана Сахринь вважає, що негативні сторіс блогерки зовсім не позначаться на репутації ресторану. Каже, ресторатори продемонстрували національні цінності, свого часу тут поводили благодійну вечірку, де збирали кошти на потреби 24-ї бригади.
«Наша позиція — не в тому, щоб виганяти гостей із закладу. Залучаємо довкола себе людей, які підтримують Україну, долучаємося до зборів коштів на ЗСУ. Серед наших працівників є хлопці, які служать. Батько нашого шеф-кухаря теж на фронті. Чоловік нашої маркетинг-директорки військовий. Тому не могли мати іншу позицію у випадку з блогеркою».