Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Андре ТАН: «Писк сезону – брюки-кльош і взуття на тракторній підошві»

Український дизайнер, що «диктує» моду жінкам, створив одяг для олімпійської збірної України і працівників прикордонної служби.

Андре Тан — успішний дизайнер і творець стилю Smart Couturе. Став першим українським дизайнером, який створив форму для національної олімпійської збірної, а тепер взявся за зовнішній вигляд представників держструктур. Дизайнер, який змінив імідж понад десяти тисяч жінок, у проекті «Поверніть мені красу» на каналі «1+1» допомагає українкам полюбити своє відображення у дзеркалі. Про новий сезон проекту, про батьківство та плани на майбутнє Андре Тан розповів журналісту «Високого Замку».

- Нещодавно відбулася прем’єра другого сезону «Поверніть мені красу» на каналі «1+1». Що це за проект?

- Це соціальний проект, який дає шанс на нове життя українським жінкам з непростою долею. Щоразу, коли знайомлюся з нашими героїнями, не можу оговтатися від шоку, адже вони стільки всього пережили. Іноді мені здавалося, що це сценарій фільму жахів, однак це все реальні історії. Вся команда була готова вивернутися навиворіт для того, щоб їм допомогти. Важко усвідомлювати, що люди, які потрапили у проект, лише маленька часточка тих, кому потрібна наша допомога.

- У чому полягає саме ваша місія у проекті?

- Пластичні хірурги передають у мої руки діамант, і моє завдання — огранувати його і зробити розкішне кольє. Моя місія — працювати з жінкою психологічно, щоб вона повірила у свою красу. За допомогою правильного одягу можна позбутися комплексів, стати впевненою в собі. Я працюю не тільки над красою, стилем героїнь, а, перш за все, над тим, щоб учасниці полюбили самих себе... І нарешті навчилися ходити на підборах. У нас є учасниці, які, наприклад, за 42 роки жодного разу на підборах не стояли. 

- Чого очікуєте від нового сезону?

- Сподіваюся, жінки почнуть більше цінувати себе. Жінка повинна бути щасливою і красивою. Від того, який настрій вдома, залежатиме настрій всієї родини. Жінка — амбасадор бренду сім’ї. Повинна за собою стежити, бути красунею. Тоді буде надихати оточуючих. Я сподіваюся, проект змусить наших людей менше скаржитися, навчить розрізняти реальні проблеми від надуманих.

На переконання Андре Тана, українську збірну повинні одягати українські дизайнери. Він першим показав приклад і створив форму для олімпійської збірної України. “Коли цього року наш Олімпійський комітет приїхав до Ріо-де- Жанейро, було приємно почути, що наша форма є однією з найстильніших на Олімпіаді”, – підкреслив дизайнер.
На переконання Андре Тана, українську збірну повинні одягати українські дизайнери. Він першим показав приклад і створив форму для олімпійської збірної України. “Коли цього року наш Олімпійський комітет приїхав до Ріо-де- Жанейро, було приємно почути, що наша форма є однією з найстильніших на Олімпіаді”, – підкреслив дизайнер.

- Ви давно задаєте тон в українській модній індустрії. Недавно «перекваліфікувалися» і створили форму для олімпійської збірної України. Що надихнуло вас на її створення?

- Корпоративна форма — один із наших напрямів. Цим займається ціла команда. На створення одягу для олімпійців надихнули безкрайні межі нашої країни, її численні надбання. Все це і знайшло вираження в авторському принті «Діамантова Україна». Я неодноразово звертав увагу на те, що українську збірну повинні одягати українські дизайнери. В Англії олімпійців одягає Стелла Маккартні, в Італії — Джорджіо Армані. Українські дизайнери свого часу були затребувані в Росії, але при цьому одягали нашу національну збірну російські дизайнери. Коли цього року наш Олімпійський комітет приїхав до Ріо-де-Жанейро, було приємно почути, що наша форма є однією з найстильніших на Олімпіаді.

За час роботи в українській фешн-індустрії Андре Тан збудував власну імперію з монобрендовими бутиками, зірковими клієнтами, лініями одягу, окулярів і аксесуарів. 10 жовтня Андре Тан відкрив 39-й сезон Українського тижня моди масштабним шоу з нагоди 15-річчя своєї творчої діяльності.
За час роботи в українській фешн-індустрії Андре Тан збудував власну імперію з монобрендовими бутиками, зірковими клієнтами, лініями одягу, окулярів і аксесуарів. 10 жовтня Андре Тан відкрив 39-й сезон Українського тижня моди масштабним шоу з нагоди 15-річчя своєї творчої діяльності.

- Після того, як форму для олімпійців було прийнято «на ура!», ви взялися за держустанови. Наступним кроком стало створення форми для працівників митної служби. Вони вже мають свою форму, а чому ви вирішили її змінити?

- Цю форму розробила студентка нашої «Академії Стилю та Дизайну» Даша Найдюк. Вона пропрацювала 10 років на митниці, тому чітко знає, де які кишені потрібні і які деталі необхідні. Крім того, що форма повинна бути естетично красивою, має бути ще й дуже зручною.

- З настанням нового сезону кожна жінка намагається оновити свій гардероб. Що буде модно у сезоні «осінь-зима-2016-2017»?

- Можу виділити топ-5 найнеобхідніших речей у цьому сезоні: пальто oversize, гольф у стилі 70-х, бомбер, брюки-кльош (укорочені кюлоти) і взуття на тракторній підошві.

- Ваше прізвище поповнило рядки Книги рекордів Гіннесса як наймолодшого дизайнера України. Що допомогло домогтися такого успіху у доволі юному віці?

- Я втік з дому у 14-річному віці, тому що батько не хотів, щоб я вчився на дизайнера. Напевно, саме цей протест і давав мені можливість йти вперед і доводити всім — собі, батькам, знайомим, що можу займатися дизайном. Для того, щоб домогтися успіху, потрібно розвиватися у чомусь одному і бути найкращим у цьому напрямі. Мій “секрет” успіху — це 10 відсотків творчості і 90 відсотків праці.

- Трохи менш як півроку тому ваша дружина Аліна Харечко подарувала вам донеч­ку. Для своєї крихітки також створюєте щось надзвичайне?

- Наразі своїй доньці нічого не шию, але наступного року побалуємо і її, і всіх інших діток — запускаємо дитячу лінію, яка буде називатися A-ta-ta!

- Вас змінило батьківство?

- З появою дитини життя повністю змінюється. Я розумію, що є людина, за яку несу відповідальність. І якщо доньці погано, то і мені погано. Якщо вона радіє — радію разом з нею. Раніше любив засиджуватися до ночі на роботі. Тепер о 20.30 у нас купання Соні, тому о 21.00 вона повинна заснути. Відповідно я повинен бути вдома найпізніше о 20.15. Я вкладаю її спати, а потім можу зайнятися своїми справами. Вдома! А не десь там…

Фото телеканалу “1+1”.